Nije samo do toga da izgleda uredno, čini se kako postoje i te kako opravdani razlozi da već danas napravite preraspodelu svojih namirnica.
Na gornjoj polici frižidera bi trebalo da držite upakovane namirnice, lubenicu, grožđe, suhomesnate proizvode i sl.
Imajte na umu da je to drugo najhladnije mesto u frižideru, piše TOI.
Hrana koja nikad ne sme da se stavlja u frižider: Truli i gubi sva lekovita svojstva!
Na police u sredini, ako ste srećnici koji imate čak dvee, stavite mleko, jaja, skuvan ostatak ručka ili večere, voće i orašaste plodove. Na tom delu hladnjaka temperatura je najstabilnija i ima najmanje vlage.
Na dnu frižidera je najhladnije, ali ima i najviše vlage, stoga je taj deo rezervirsan za povrće, salatu i namirnice kojima vlaga dobro dođe da ostanu duže sveže. U vratima frižidera, a to je najtopliji deo, čuvajte maslac, mekane sireve na vrhu, a pića u donjem delu vrata.
Džejmi Oliver savetuje: Ovako se namirnice pravilno slažu u frižider da se ne bi kvarile!