Prirodni lek

Popravlja pamćenje, topi masne naslage, poboljšava vid i sluh: Ova mešavina se renom je čudo iz prirode! (RECEPT)

Ovo ljutkasto povrće olakšava i stabilizuje probavu i podstiče rad creva, posebno ako ga konzumirate uz masne i slane namirnice poput prazničnih pečenja

Fitnes & Nutricija
Autor:
Popravlja pamćenje, topi masne naslage, poboljšava vid i sluh: Ova mešavina se renom je čudo iz prirode! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Jedan od najmoćnijih lekova ne samo da će vam popraviti pamćenje za neverovtanih 80 posto, već ćete pri tome otopiti masne naslage s kojima se godinama borite.

Ključni sastojak je ren koji je bogat vitaminom C, kalijumom, vitaminima B1, B2 i B6, kao i gvožđem, magnezijom i fosforom.

Zdravstvene prednosti rena:

Sprečava rak, smanjuje krvni pritisak, poboljšava varenje: Evo zašto je ren najzdraviji koren na svetu!

foto: Shutterstock

1. Beli koren rena prirodni je podizač otpornosti organizma. Sadrži vitamin C, kalijum, kalcijum, magnezijum i fosfor, kao i vitamine iz B grupe, te se smatra zaštitnikom od prehlada i drugih sezonskih bolesti.

2. Svoju ljutinu zahvaljuje materiji glikozid sinigrin koja otvara sinuse prilikom konzumacije, dok će inhalacija ovim korenom pomoći i pri ublažavanju raznih drugih disajnih problema.

3. Prirodni antibiotik i prirodni konzervans nadimci su koji krase ren, jer dokazano sprečava razmnožavanje bakterija.

4. Odlična je namirnica ako želite da uradite detoks, jer podstiče čišćenje jetre, kao i izbacivanje štetnih materija iz organizma.

5. Ovo ljutkasto povrće olakšava i stabilizuje probavu i podstiče rad creva, posebno ako ga konzumirate uz masne i slane namirnice poput prazničnih pečenja.

6. Obloge od narendanog rena smanjiće ukočenost mišića tela, reumatsku bol i odagnati glavobolju (ako oblogu postavite na teme u trajanju od par minuta).

7. Ren je i čuvar srca koji podstiče cirkulaciju i deluje reventivno kod kardiovaskularnih bolesti.

Pomešajte ren i sirće i sačekajte pet dana: Ovaj lek će vas spasiti!

foto: Shutterstock

Oprez

Aktivne materije u renu mogu da izazovu povraćanje i dijareju ako se konzumira u velikim količinama – posebno ako pripremate tinkture od svežeg korena s više od 80 ml soka.

Ren se najčešće renda svež ili poslužuje u kockicama, jer kuvanjem gubi većinu svojih lekovitih svojstava.

Sastojci:

125 grama rena, 4 limuna, 3 kašike meda, 2 kašike cimeta i komadić đumbira (oko 2 centimetra)

Priprema:

U blenderu ispasirajte ren i đumbir. Iscedite sok iz limuna, dodajte u blender, dobro izmešajte pa dodajte cimet i med. Dobro povezanu smesu stavite u staklenu posudu.

Dva puta dnevno uzimajte po jednu kašiku smese pre obroka, a ako vežbate, pre treninga. Praktikujte ovo tri nedelje i nećete se pokajati kad vidite fenomenalne rezultate.

Jedite ren zimi što više: Borac protiv prehlade i gripa, ubrzava metabolizam, poboljšava cirkulaciju

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs