Prirodni lek

Popravlja pamćenje, topi masne naslage, poboljšava vid i sluh: Ova mešavina se renom je čudo iz prirode! (RECEPT)

Ovo ljutkasto povrće olakšava i stabilizuje probavu i podstiče rad creva, posebno ako ga konzumirate uz masne i slane namirnice poput prazničnih pečenja

Nutricija 06.11.2018. - 15:53h Autor: net.hr
Foto: Shutterstock

Jedan od najmoćnijih lekova ne samo da će vam popraviti pamćenje za neverovtanih 80 posto, već ćete pri tome otopiti masne naslage s kojima se godinama borite.

 

Ključni sastojak je ren koji je bogat vitaminom C, kalijumom, vitaminima B1, B2 i B6, kao i gvožđem, magnezijom i fosforom.

 

Zdravstvene prednosti rena:

 

Sprečava rak, smanjuje krvni pritisak, poboljšava varenje: Evo zašto je ren najzdraviji koren na svetu!

foto: Shutterstock

1. Beli koren rena prirodni je podizač otpornosti organizma. Sadrži vitamin C, kalijum, kalcijum, magnezijum i fosfor, kao i vitamine iz B grupe, te se smatra zaštitnikom od prehlada i drugih sezonskih bolesti.

 

2. Svoju ljutinu zahvaljuje materiji glikozid sinigrin koja otvara sinuse prilikom konzumacije, dok će inhalacija ovim korenom pomoći i pri ublažavanju raznih drugih disajnih problema.

 

3. Prirodni antibiotik i prirodni konzervans nadimci su koji krase ren, jer dokazano sprečava razmnožavanje bakterija.

 

4. Odlična je namirnica ako želite da uradite detoks, jer podstiče čišćenje jetre, kao i izbacivanje štetnih materija iz organizma.

 

5. Ovo ljutkasto povrće olakšava i stabilizuje probavu i podstiče rad creva, posebno ako ga konzumirate uz masne i slane namirnice poput prazničnih pečenja.

 

6. Obloge od narendanog rena smanjiće ukočenost mišića tela, reumatsku bol i odagnati glavobolju (ako oblogu postavite na teme u trajanju od par minuta).

 

7. Ren je i čuvar srca koji podstiče cirkulaciju i deluje reventivno kod kardiovaskularnih bolesti.

 

Pomešajte ren i sirće i sačekajte pet dana: Ovaj lek će vas spasiti!

foto: Shutterstock

Oprez

 

Aktivne materije u renu mogu da izazovu povraćanje i dijareju ako se konzumira u velikim količinama – posebno ako pripremate tinkture od svežeg korena s više od 80 ml soka.

 

Ren se najčešće renda svež ili poslužuje u kockicama, jer kuvanjem gubi većinu svojih lekovitih svojstava.

 

Sastojci:

 

125 grama rena, 4 limuna, 3 kašike meda, 2 kašike cimeta i komadić đumbira (oko 2 centimetra)

 

Priprema:

 

U blenderu ispasirajte ren i đumbir. Iscedite sok iz limuna, dodajte u blender, dobro izmešajte pa dodajte cimet i med. Dobro povezanu smesu stavite u staklenu posudu.

 

Dva puta dnevno uzimajte po jednu kašiku smese pre obroka, a ako vežbate, pre treninga. Praktikujte ovo tri nedelje i nećete se pokajati kad vidite fenomenalne rezultate.

 

Jedite ren zimi što više: Borac protiv prehlade i gripa, ubrzava metabolizam, poboljšava cirkulaciju

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.