Tibetanci su poznati kao narod koji živi duže nego ostali. To je upravo zbog toga što u svojoj ishrani koriste mnoge zdrave biljke, koje imaju blagotvorno dejstvo na ceo organizam, piše Stvar ukusa.
Tibetanski čaj za dugovečnost je u vrhu čajeva koje konzumira ovaj narod.
Možete ga napraviti sami kod kuće uz pomoć đumbira, limuna, meda, paprike i anisa.
Priprema:
Prokuvati 2 litra vode oko 5 minuta, a zatim ohladiti. Kada je hladno, dodati 5 grama narendanog đumbira, 2 velike kašike soka od limuna, 2 velike kašike meda, 1 prstohvat ljute papričice i 1 prstohvat anisa.
Ovaj tibetanski čaj piti u gutljajima tokom celog dana ili jos bolje po 1 šolju pre svakog obroka.
Napravljena količina od 2 litra čaja dovoljna je za tri osobe.
Ovaj čaj se koristi kao zaštita od stresa i produžava životni vek.
Ovaj čaj topi masno tkivo: Uverite se sami zašto je kralj među receptima za mršavljenje!