Ne propustite sezonu ovog magičnog voća

Maline protiv umora, stresa i prekomerne kilaže

Nepravedno zapostavljeno voće može pomoći kod bolova u buberzima, tokom PMS-a, pozitivno utiče na pobošljšanje krvne slike, pa čak i na smanjenje infekcija na koži. Saznajte šta sve to kriju maline i zašto je sada idealno vreme da ih uvrstite u svakodnevnu ishranu.
Nutricija 11.06.2013. - 11:57h

Početak leta obeležava i sezona malina, voća koje obiluje biljnim vlaknima, belančevinama, vitaminima B, C i E, frutkozom i mnogim drugim lekovitim sastojcima. Njihov sladak ukus ih svrstava u voće koje je najlepše jesti umesto deserta, mada se tokom cele godine mogu koristiti kroz poslastice poput džema, pekmeza, a one u smrznutom obliku i za kolače. Od lista maline se prave lekoviti čajevi.

 

Maline mogu jesti i stari i mladi, u neograničenim količinama, a pomažu kod gubitka kilograma, jačaju imunološki sistem, pomažu kod simptoma PMS-a, šećerne bolesti, problema sa jajnicima, problema sa varenjem i u prevenciji kario-vaskularnih bolesti.

 

Maline imaju antioksidantska i antitoksična svojstva, povoljno utiču na kožu i imunitet, te se u zapadnim zemljama prodaju i u obliku tableta kao dodatak ishrani. Istraživanja kažu da mi ne unosimo dovoljno ovog gotovo magičnog jagodičastog voća, te ovim putem apelujemo da umesto čokolade ili kolača, današnji dan zasladite šakom malina.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...