Mršavite zdravo

Genijalne cake: Uz ova pravila mršavićete pola kilograma nedeljno!

Otkrivamo vam nekoliko trikova za smanjen unos kalorija uz koje ćete bez većih promena u načinu života i ishrane dostići željenu kilažu

Nutricija 24.07.2018. - 09:32h Autor: Super žena
Foto: Shutterstock

Ako želite da smršate najbolje je da to učinite na što zdraviji način. Rigorozne dijete će vam pomoći da izgubite suvišne kilograme, ali mogu naštetiti vašem zdravlju.

 

Stoga je najbolje da napravite sitne izmene u načinu ishrane koje će vas dovesti do željene kilaže, ali na zdrav način. Ako dnevno smanjite unos kalorija za 500, nedeljno možete smršati pola kilograma


Pažljivo sa orašastim plodovima


Orašasti plodovi su izuzetno zdravi zbog čega bi trebalo da budu obavezan deo vaše ishrane. Sadrže zdrave masnoće, ali one nisu problem. Problem je to što se sa orašastim plodovima teško možemo kontrolisati. Retko ko se zadrži na jednoj šaci. Ako baš ne možete biti umereni, odlučite se za pistaće jer dve šake sadrže 159 kalorija.

Pijte kafu bez mleka

Kafa sa mnogo mleka može imati čak i do 300 kalorija. Kratki espreso ima tek 30 kalorija. Prebacite se na običnu crnu kafu učinite uslugu svojoj figuri.

 

5 koraka do vitke linije: Mršavite pametno uz ova pravila!

foto: Shutterstock

Smanjite unos sokova i šećera

 

Često zaboravljamo da su i sokovi i zaslađena pića kalorični. Šoljica zaslađenog čaja može imati i do 180 kalorija. Gazirani i negazirani sokovi često su najveća opasnost za vitku figuru. Stoga, kad god je to moguće izbegavajte sokove i zaslađivanje napitaka i smanjićete unos kalorija za čak 400.

Izberite manje tanjire

Istraživanja su pokazala da osobe koje jedu hranu sa manjih tanjira pojedu manje, ali zbog toga ne ostanu ništa manje siti. Možda vam se ne čini delotvornim trikom, ali svakako je vredan isprobavanja.

Nemojte jesti pred televizorom

Osobe koje jedu pred televizorom najčešće i nisu svesne količine hrane koju pojedu. Ako se teško kontrolišete jedući grickalice ispred televizora, odlučite se za kokice koje, ako nisu pržene na maslacu i nisu mnogo posoljene, imaju jako malo kalorija.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...