Oduševiće vas

Posolite lubenicu: Kad čujete razlog najnovijeg trika, odmah ćete probati!

Zvuči ludo, ali oni koji su probali jednom više nisu prestajali

Nutricija 07.07.2018. - 21:04h Autor: Novi.ba
Foto: Shutterstock

Ako do sada niste čuli za ovaj trik, verujemo da ćete nam ubrzo biti zahvalni.

 

Sama pomisao da se lubenica soli, mnoge ljude ostavlja u šoku. Međutim, poslastičar Nikol Veston iz Los Anđelesa otkrila je na svojoj veb stranici zašto je ovo odlična kombinacija.

 

"Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljenu krišku lubenice u rukama. U to vreme moj prijatelj je insistirao da to moram da probam tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu - zaista je bolja posoljena", napisala je ona.

 

Dečkiću tokom kupovine ispala lubenica: Njegova reakcija postala hit na internetu! (FOTO)

foto: Profimedia

Naime, so lubenicu čini slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentrisaniji, intenzivan ukus. So, takođe, podstiče proizvodnju pljuvačke što lubenicu čini još sočnijom.

 

Potrebno je da sasvim malo soli raspršite po celom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, "ubićete" njenu slatkoću i moraćete da uzmete novi komad.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...