Citrusno voće ne drži monopol nad vitaminom C. Ovaj vitamin je od suštinske važnosti za organizam - pomaže u rastu i obnavljanju tkiva, stvaranju kolagena, blagotvorno deluje na kožu, krvne sudove, ligamente, tetive.
Međutim, vitamin C je rastvorljiv u vodi, organizam ga ne stvara i ne čuva. Dakle, neophodno je da ga unosite putem hrane, a u nastavku sledi pet namirnica koje ga sadrže u većoj količini od pomorandže, prenosi Woman's Health.
OVDE saznajte kako da napravite vitaminsku bombu i ojačate organizam cele porodice.
Žuta paprikaOvo povrće je odlično jesti sveže, recimo, kao dodatak salati. Žute boje, hrskavo, sočno i, što je najvažnije, sadrži neverovatno nizak nivo kalorija. Pola šolje seckane paprike sadrži 155 miligrama vitamina C. Što je više od dnevnog preporučenog unosa ovog vitamina (75mg).
Papaja
OVDE saznajte pet čudnih simptoma koji ukazuju na nedostatak vitamina!
Kelj
OVDE saznajte kako da napravite čarobne napitke za topljenje masti.
Jagode
Guava
OVDE saznajte kako da napravite limunadu na malo drugačiji način!