Postupak detoksikacije jetre uz pomoć suvog grožđa je jedan od najefikasnijih metoda oporavka organizma i oslobađanja od hroničnih bolesti i toksina, jer sama zatrovanost organizma sprečava da se uključi mehanizam samoizlečenja. Takođe značajno smanjuje efikasnost lekova i recepata tradicionalne medicine.
Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Takođe pomaže jačanju i stimulaciji varenja u organizmu. Jetra obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lep izgled i dobro raspoloženje.
Kako da napravite vitaminsku bombu i ojačate imunitet cele porodice saznajte OVDE.
Čišćenje jetre suvim grožđem počnite odlaskom na pijacu, da biste izabrali pravo suvo grozđe. Kvalitetno suvo grožđe je bez sjaja, naborano, ne previše mekano, ali nije ni tvrdo. Bobice moraju da budu očuvane, bez oštećenja. Dobro suvo grožđe mora da bude tamno ili braon boje (ako je u pitanju svetla sorta grožđa – onda je svetlo braon boje).
Kako sok od peršuna može da vam pomogne da očistite organizam pročitajte OVDE.
Čišćenje jetre suvim grožđem
Ujutru natopite pola čaše suvog grožđa na 15 minuta u toploj vodi, zatim ga dobro isperite pod mlazom vode. Stavite oprano suvo grožđe u čašu i napunite je prokuvanom vodom sobne temperature do vrha. Ostavite da prenoći.
Sledećeg jutra, na prazan stomak, popijte napitak i pojedite suvo grožđe. Lezite u krevet na 1,5 - 2 sata i stavite topli oblog (termofor) na desnu stranu stomaka.
Ovaj postupak ponavljajte jednom nedeljno. Kurs čišćenja treba da traje mesec dana, i treba ga obavljati dva puta godišnje.