da li je moguće?

TAJNA MLADOLIKOSTI TOMA KRUZA: Otkriveno kako glumac usporava starenje u 59. godini. Ovo nikad ne jede!

Tom Kruz je na crvenom tepihu oduševio sve prisutne svojim izgledom. A ovo je tajna kako u 59. godini i dalje izgleda mladoliko.

Fitnes & Nutricija
Autor:
TAJNA MLADOLIKOSTI TOMA KRUZA: Otkriveno kako glumac usporava starenje u 59. godini. Ovo nikad ne jede!
Tom Kruz, Foto: Profimedia

Jedan od najpopularnijih frajera i glumaca Holivuda, Tom Kruz (59), zasijao je na premijeri nastavka kultnog filma ''Top Gan'' u Londonu. On je crvenim tepihom prošetao sa vojvotkinjom od Kembridža, Kejt Midlton, nosivši elegantni crni smoking koji mu je isticao vitku liniju.

Mnogi će da se slože kako je vreme za njega stalo i zapitati se kako uspeva da u tim godinama aktivno glumi i izvodi kaskaderske scene na filmskim setovima. On dosta vodi računa kako o fizičkom izgledu, tako i o ishrani, a na ''šlank'' liniji mnogi mlađi muškarci mogu da mu pozavide. Opšte je poznato da on ne puši, ne pije i ne konzumira nedozvoljene supstance. Svakodnevno izdvaja vreme za vežbanje, a zdrava ishrana i dovoljno sna su ključ mladolikog izgleda.

Najveća tajna je u tome da Tom Kruz ima poseban režim ishrane, a ovo su četiri stvari kojih se svakodnevno pridržava i koje mu pomažu da bude zdraviji, poletniji, ali i da izgleda mlađe.

Tom Kruz
foto: Profimedia

1. Jede samo grilovanu hranu

On u potpunosti izbegava prženu hranu. Jede isključivo namirnice koje se pripremaju na niskoj temperaturi iz razloga što hrana kuvana na visokim temperaturama može da utiče na hronično zapaljenje tkiva i da ubrza starenja. Osobama preko 50 godina preporučuje se da jedu hranu kao što je losos, crna čokolada, sirovi zob, cvekla, brokoli, maslinovo ulje, paradajz i spanać koja usporava proces sarenja.

2. Izbegava ugljene hidrate

Ovaj šarmantni glumac ima detaljan plan ishrane koji ne podrazumeva unošenje ugljenih hidrata. On dnevno unese 1.200 kalorija bez ugljenih hidrata, a iz jednog jedinog razloga - ovi nutrijenti utiču na proces ubraznog starenja.

3. Jede zdrave grickalice

Kada je na snimanju on nema vremena za obilne obroke, zato često pribegava zdravim grickalicama. Najviše voli da jede borovnice i orašaste plodove, poput oraha i badema, ali obožava da jede i urme.

4. Nikako ne uzima šećer i slatkiše

Šećer i slatkiši su za Kruza u potpunosti zabranjeni. Istraživanja pokazuju da šećer može da ubrza starenje i da uspori stvaranje kolagena koji je daje elastičnost i čvrstinu koži, kostima i tetivama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs