ISPRAVKA: SAVETI SIBIRSKE TRAVARKE NISU ISTINITI

Demantujemo tekst koji smo objavili 30.04.2022 godine pod naslovom "SIBIRSKA TRAVARKA TVRDI DA JE OVA BILJKA NAJLEKOVITIJA: Zbog nje nije popila nijedan lek, a ima 81. godinu!(RECEPT)" i izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu prenoseći netačne informacije. Tekst je sada ISPRAVLJEN

Fitnes & Nutricija
14:02h Autor:
ISPRAVKA: SAVETI SIBIRSKE TRAVARKE NISU ISTINITI
Foto: Printscreen Youtube /DOORS OF HEALTH

Izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu objavljujući tekst sa netačnim informacijama 30.04.2022. godine pod naslovom "SIBIRSKA TRAVARKA TVRDI DA JE OVA BILJKA NAJLEKOVITIJA: Zbog nje nije popila nijedan lek, a ima 81. godinu!(RECEPT)" a u kojem se navode tvrdnje travarke Lidije Nestorovne Surine da list bokvice leči čir, da jod treba da se uzima kao lek za alergije te da je uvozna hrana nezdrava. Na ove propuste ukazao nam je sajt Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi. Tekst smo ispravili.

Nije naučno dokazano da se od uvozne hrane možemo razboleti, naprotiv uvozna hrana ima svoje prednosti u smislu dostupnosti raznolike ishrane.

Zaslađivač aspartam NIJE ŠTETAN po ljudsko zdravlje, te je tvrdnja travarke Surine netačna i okarakterisana kao lažna. Magistar nutricionizma Bojan Stojnić temom aspartama bavio se u članku iz 2013. godine u kome zaključuje da je reč o sigurnom prehrambenom sastojku, a detalje možete pročitati ovde.

Nije naučno dokazano da jod leči alergiju i veoma je opasno koristiti ga bez dogovora sa lekarom, kako je to savetovala travarka Surina u prvobitnoj verziji teksta.

Nije naučno dokazano da list bokvice leči čir, te se ovakvi navodi travarke Surine smatraju pseudonaukom i lažnom informacijom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs