Alkalni proizvodi

ĆELIJE RAKA ŽIVE SAMO U KISELOJ SREDINI U TELU: Ovo su namirnice koje alkalizuju telo!

Većina naučnika tvrdi da je većina bolesti povezana sa kiselo-baznom ravnotežom u telu

Fitnes & Nutricija
21:49h Autor:
ĆELIJE RAKA ŽIVE SAMO U KISELOJ SREDINI U TELU: Ovo su namirnice koje alkalizuju telo!
Foto: Shutterstock

Još 1932. godine, nemački biohemičar Oto Varburg dobio je Nobelovu nagradu za dokazivanje veze između raka i kisele sredine u telu.

Ćelije raka žive samo u kiseloj sredini; u alkalnoj sredini umiru za tačno 3 sata.

Međutim, veoma je teško promaći bar jednu bolest čiji razvoj ne bi podstakao zakiseljavanje.

Nažalost, savremenim tempom života i stalnim padom kvaliteta (prirodnosti!) hrane, kod većine ljudi kiselo-bazni balans se pomera na kiselinsku stranu. Zakiseljavanje tela je kumulativno, u porastu, piše Econet.ru

Provera kiselinsko-bazne ravnoteže je prilično jednostavna - apoteke prodaju lakmus papire pomoću kojih se može „meriti“ pH pljuvačke i urina, što će pokazati našu kiselo-baznu ravnotežu. Vredi zapamtiti da će jutarnji urin najverovatnije biti kisel, jer se višak kiseline izlučuje preko bubrega, tako da morate meriti pH urina ne ujutro, već na drugom odlasku u toalet.

Indeks kiselosti u velikoj meri varira od različitih faktora i tek nakon ponovljenih merenja može se izvesti aritmetička sredina i izvesti zaključak o acido-baznoj ravnoteži organizma. Istovremeno, zapamtite da je pH urina ispod 7 znak zakiseljavanja, a iznad 7,5 - alkalizacije.

Ako je vaš pH manji od 7, možete biti sigurni da je u vašem telu stvoreno fantastično povoljno okruženje za razvoj infekcija. Promeniti ovakvo stanje može svaki čovek!

Verovatno svi razumeju da je kiselinsko-bazni disbalans prvenstveno, naravno, posledica hrane. Ukupni pH našeg tela zavisiće od toga šta se nalazi u tanjiru za večeru (kiselost karakteriše ovaj parametar). Naravno, morate jesti sve - ali istovremeno posmatrajte proporciju. Za zdravu osobu, odnos alkalizirajućih i oksidirajućih namirnica u meniju treba da bude približno 50:50, a kod bolesne osobe 80:20.

Vrlo često, namirnice kiselog ukusa alkaliziraju naše telo (na primer, najsjajniji "prevarant" - limun - jedna od glavnih alkalizirajućih namirnica, uprkos svom kiselom ukusu!).

Na primer, potpuno „nekisela“ jaja, meso, riba, beli hleb su glavni krivci zakiseljavanja organizma!

Donosimo vam spisak alkalnih namirnica:

  1. Sveže kajsije
  2. Suve kajsije
  3. Sveže jabuke
  4. Sušene jabuke
  5. Zrele banane
  6. Zelene banane
  7. Grožđe i sok od grožđa
  8. Suve šljive
  9. Breskve
  10. Trešnje
  11. Limunov sok
  12. Sok od pomorandže
  13. Lubenice
  14. Dinje
  15. Urme
  16. Suve smokve
  17. Ribizla
  18. Brusnice
  19. Bilo koje bobičasto voće i skoro svo voće
  20. Kupus
  21. Karfiol
  22. Celer
  23. Sveži krastavci
  24. Maslačak (zeleni)
  25. Zelena salata
  26. Luk
  27. Zeleni grašak
  28. Rotkvica
  29. Slatka paprika
  30. Svež paradajz
  31. Sveža cvekla
  32. Šargarepa
  33. Krompir sa kožom
  34. Pasulj
  35. Ječam, ovas
  36. Badem
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs