Narodni lek

OČISTITE OTROVE IZ TELA POMOĆU KURKUME: 2 recepta zlata vredna!

Zdravstveni problemi kao što su bolesti respiratornog i kardiovaskularnog sistema, kamenje u bubrezima, jetri i bešici, uvećani limfni čvorovi, neuhranjenost mozga, slabljenje imunološkog sistema povezani su sa dugotrajnom akumulacijom toksina u telu. Ovi recepti od kurkume će vam pomoći da očistite svoje telo iznutra

Nutricija
11:54h Autor:
Foto: Shuterstock

Kurkuma ima neverovatnu mogućnost podmlađivanja celog tela jer ga temeljno čisti od nagomilanih otrova. A kako dolazi do nagomilavanja otrova u telu?

Prerađena hrana više ne sadrži dovoljno vitamina i minerala. Na primer, mlevenjem žitarica, mlevenjem u brašno, konzerviranjem i termičkom obradom "uzima se" iz hrane do 50% vrednih supstanci, a vitamini i mikroelementi se uništavaju 100%.

U isto vreme, hrana je zasićena štetnim aditivima: bojama, aromama, konzervansima... Kad jednom uđu u naše telo, mnogi od njih više ne izlaze, već se talože na crevnim zidovima, transportuju u krvotok i "putuju" kroz telo.

Probajte da očistite telo nekim od ovih recepata:

RECEPT 1

Potrebno je:

  • 2 kapi ulja kurkume
  • 2 kapi ulja limuna,
  • 1 kašičica meda
  • ½ kašičice limunovog soka.

Priprema: Rastvorite sok u čaši vode (sobne temperature). Nakapamo ulja kurkume i limuna na med i dodamo med u vodu sa limunovim sokom. Uzimamo 1 čašu dva puta dnevno - 1 sat pre doručka i 1 sat pre ručka.

RECEPT 2

Potrebno je:

  • 1 kašičica kurkume
  • 12 kašičica lanenog semena.

Priprema: Laneno seme preliti sa 1 litrom ključale vode, staviti na laganu vatru i kuvati 10-15 minuta. Sklonite sa vatre, ostavite 20 minuta, procedite i dobijenoj vodi dodajte kurkumu. Promešajte pa uzmite 150 ml toplog čaja od kurkume šest puta tokom dana.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...