DETOKS PLAN

AKO HOĆETE DA OČISTITE JETRU, UBRZATE METABOLIZAM I ISTOPITE SALO: Svako jutro započnite ovim napitkom! (RECEPT)

Ako umesto kafe, svako jutro započnete ovim napitkom telo će vam biti zahvalno

Fitnes & Nutricija
Autor:
AKO HOĆETE DA OČISTITE JETRU, UBRZATE METABOLIZAM I ISTOPITE SALO: Svako jutro započnite ovim napitkom! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Organizam povremeno treba očistiti i osloboditi se štetnih materija koje se vremenom talože, a leto je idealno vreme za to. Kako bismo pomogli našem telu i oslobodili jetru i omogućili joj da lakše i bolje funkcioniše, s vremna na vreme je dobro uraditi detoks tela. To se najbolje postiže prirodnim sokovima.

Mi smo pronašli recept za napitak koji se pravi od svega 2 sastojka, a može da pomogne u skidanju kilograma, izbacivanju toksina, ali i podstakne rad digestivnog trakta i metabolizma.

Potrebni sastojci:

  • 2 veće kriške lubenice
  • jedan limun

Priprema:

Lubenicu naseckajte na komadiće koje ćete ubaciti u sokovnik ili blender. Dodajte i sok od limuna i sve ismiksajte i napitak je spreman.

Lubenica
foto: Shutterstock

Eo kako sastojci ovog soka deluju na organizam:

Lubenica sadrži velike količine L-citrulina, aminokiseline koja se u bubrezima pretvara u aminokiselinu l-arginin - koji čisti toksine i druge otrove iz tela. Takođe, lubenica je dobar izvor kalijuma, koji podržava rad bubrega i velika je pomoć u čišćenju organizma, a uz to pomaže i u skidanju neželjenih kilograma.

Limun stimuliše probavni sistem i rešava problem zatvora. Jetra takođe jako voli limun. Osim toga limun alkalizuje organizam i pomaže u vraćanju ravnotežu telesnog pH.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs