DETOKS PLAN

NAPITAK PO RECEPTU ČUVENOG DR OZA: Izbacuje nakupljene toksine iz creva, dobar je za jetru, pomaže u mršavljenju!

Leto je pravo vreme za kompletan detoks tela

Nutricija
Autor:
Foto: Shuterstock

Detoks plan doktora Oza podrazumeva napitak koji se konzumira svako jutro u toku 5 dana i redukovana ishrana tokom ostatka dana. Ovaj plan ishrane potpuno čisti telo od nataloženih toksina, oporavlja jetru i čisti creva.

Ovaj princip možete ponavljati svaki put kada se osećate umorno. Osim što vraća energiju i čisti telo, ovaj detoks plan topi i kilograme. Kroz 5 dana moguće je izgubiti i do 4 kilograma. Taj gubitak kilograma se uglavnom odnosi na tečnost, ali to je svakao prvi korak ka ciljanoj kilaži.

U ovih 5 dana potrebno je da se odreknete brašna, mlečnih proizvoda, šećera i grickalica. Jelovnik se zasniva na tečnoj hrani uglavnom i na konzumiranju smutija svako jutro umesto doručka.

Doktor Oz je siguran da upravo on igraju klučnu ulogu u izbacivanju toksina. Na taj način ćete uneti dovoljno vitamina i minerala, a nećete opteretiti creva.

Još jedno pravilo koje mora strogo da se poštuje tokom ovih dana je unos najmanje 2 litre tečnosti dnevno i odmah nakon ustajanja potrebno je popiti čašu mlake vode sa sveže ceđenim limunom.

Nadutost i tegobe u varenju često su posledica loše probave. Tako da prelaskom na tečnu hranu omogućujete svom organizmu da se samopročisti.

U roku od 5 dana, dan ćete započinjati zelenim smutijem, a pored njega ćete imati užinu i dva mala obroka.

Recept za zeleni smuti: U blenderu izmiksajte nekoliko listova kelja, peršuna, limun, zelenu jabuka i krastavac.

Petodnevni plana ishrane

Prvi dan

  • Doručak: zeleni smuti
  • Ručak: smuti od kelja, avokada, kokosovog mleka, dve urme, bademovog putera i malo leda.
  • Užina: šaka badema
  • Večera: smuti od spanaća, banane, suncoketovih semenki i bademovog meka

Drugi dan

  • Doručak: zeleni smuti
  • Ručak: paradajz čorba, tunjevina i avokado.
  • Užina: šaka badema
  • Večera: pileća pljeskavica sa grilovanim povrćem

Treći dan

  • Za doručak zeleni smuti
  • Ručak: losos i salata
  • Užina: krastavac i šargarepa
  • Večera: ražnjići od junetine i povrća

Četvrti dan

  • Doručak: zeleni smuti
  • Ručak: povrće i belo meso
  • Užina: nekoliko listova sušene ćuretine
  • Večera: salata i tunjevina

Peti dan

  • Doručak: zeleni smuti
  • Ručak: dva tvrdo kuvana jaja
  • Užina: jabuka i puter od kikirikija
  • Večera: salata sa ćuretinom, sušenim paradajzom, maslinovim uljem i vinskim sirćetom.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs