Obratite pažnju

4 NAMIRNICE SAVRŠENE ZA MRŠAVLJENJE: Leče celo telo!

Zdravlje ulazi u usta, zato pažljivo birajte šta i kada jedete. Ako želite da smršate, uvek birajte zdraviji način mršavljenja.

Fitnes & Nutricija
13:15h Autor:
4 NAMIRNICE SAVRŠENE ZA MRŠAVLJENJE: Leče celo telo!
Foto: Shutterstock

Donosimo vam spisak od 4 namirnice iz indijske kuhinje koje pospešuju mršavljenje, ali i zdravlje celog tela:

1. Crna so

Crna so sadrži toliko sumpora koliko tvrdo kuvano žumance. Ovaj proizvod je zasićen dragocenim supstancama i mikroelementima i uspešno će zameniti klasičnu kuhinjsku so. Pored toga, crna so će pomoći kod zatvora, lošeg varenja, žgaravice, nadimanja i slabog vida.

2. Susam

Izvor je visokokvalitetnih proteina koji služe za sprečavanje dijabetesa, snižavanje krvnog pritiska i holesterola. Visok procenat cinka (Zn) u semenu podstiče proizvodnju kolagena. Seme susama tonira kožu i povećava njenu elastičnost.

3. Kokos i kokosova voda

Kokosov orah je bogat izvor dragocenih masti u ishrani. Ovaj super proizvod biće koristan za probavni sistem, ne sadrži holesterol. Kokosov orah ima pozitivan efekat na kvalitet kose i kože, ali takođe pomaže da postanete vitkiji. A kokosova voda je izuzetno hidratantna, siromašna je kalorijama i odgovaraće vam tokom letnjih vrućinama.

4. Šećerna trska

Ovaj čudotvorni proizvod pomaže podmlađivanju našeg ključnog organa za detoksikaciju - jetre. Njegovu sposobnost za lečenja žutice ljudi koriste već jako dugo.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs