Pogledajte

BOMBA VITAMINA IDE DIREKTNO U KRVOTOK: Ovako se jede živa kopriva, a da se ne ožarite!

Koprivu je odlično jesti u svežem stanju. Bogata je, između ostalog, gvožđem, kalcijumom i magnezijumom

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

U poslednjih nekoliko godina, ponovo smo otkrili moć prirodnog bilja i njegovu lekovitost i sve više ljudi se okreće prirodi u želji za poboljšanjem imuniteta.

Kopriva sadrži vitamine A, C, B2, B5, K. U biljci se nalaze i pantotenska kiselina, karoten, lecitin i tanini, koji su najpoznatiji prirodni detoksikatori odnosno antioksidansi. Od minerala sadrži magnezijum, kalijum, kalcijum, gvožđe i fosfor.

Najmoćnija svojstva koprive:

  • jača imunitet
  • čisti krv
  • čisti organizam od toksina
  • prirodni diuretik
  • povoljno deluje na gušteraču i snižava šećer u krvi
  • jača folikule dlake
  • pomaže kod reumatskih bolesti
  • pomaže kod bolova u mišićima
  • pomaže kod preobilnih krvarenja u menstruaciji

Koprivu je odlično jesti u svežem stanju. Bogata je gvožđem, kalcijumom i magnezijumom.

Upotrebava se u vidu čaja, tinkture, sirupa, različitih jela, ali odlično je da s vremena na vreme probate da pojedete svežu koprivu.

Kako se jede živa kopriva? Na Jutjub kanalu Zlatno doba smo pronašli uputstvo kako se pravilno jede sveža kopriva, na bezbedan način.

Da biste pojeli koprivu, potrebno je da rukama uklonite bodljice. Uberite vrh koprive (grančica treba da ima 6 do 8 listova).

Okrenite je naopačke i prstima prevlačite u smeru na dole, kako biste joj slomili bodljice koje žare.

Kada nekoliko puta ponovite pokret, savijte grančicu u oblik klikera i trljajte između šaka, kao kad mesite kolače i pravite kuglice.

Sada kada ste otklonili sve bodljice, slobodno je pojedite i osetićete kako struji energija kroz vas.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...