sAVET

EVO KAKO DA OČISTITE CREVA OD PARAZITA POMOĆU SEMENA OD BUNDEVE: Ako jedete ovo, gliste će nestati za 3 dana!

Ako dođe do toga da dobijete crve u crevima, bundevino seme je spas. Toksini ovih crevnih parazita mogu dovesti do oštećenja imunološkog sistema, hroničnih bolesti i metaboličkih poremećaja.

Fitnes & Nutricija
Autor:
EVO KAKO DA OČISTITE CREVA OD PARAZITA POMOĆU SEMENA OD BUNDEVE: Ako jedete ovo, gliste će nestati za 3 dana!
Foto: Shutterstock

Crevni paraziti mogu se iznenada pojaviti i kod dece i kod odraslih. Jaja crva ulaze u creva iz okoline, na primer, sa neopranim povrćem, voćem, kontaminiranom vodom, loše skuvanom hranom, prljavim rukama ili kontaktom sa bolesnom životinjom. Postoji više od hiljadu vrsta raznih crevnih crva (parazita) koji mogu da žive u ljudskom telu. Neke su vrlo male ili mikroskopske, dok se druge mogu videti golim okom.

U slučaju infekcije, svi članovi porodice moraju proći testove (krv, izmet) i podvrgnuti se lečenju. Paralelno sa tim, mora se poštovati stroga higijena kako bi se sprečila ponovna infekcija.

Crevni paraziti mogu dugo živeti u crevnom traktu bez izazivanja simptoma. Međutim, uobičajeni simptomi glista su:

bol u stomaku, zatvor, dijareja, nadimanje, gasovi, dizenterija, promene u konzistenciji izmeta, analni svrab, zapaljenje vagine. Pored toga, crevni paraziti mogu izazvati anemiju, alergije, podočnjake ispod očiju, hronični umor, pospanost, osetljivost na svetlost, krvarenje desni, nosa i rektuma.

Pored ovih simptoma mogu se pojaviti i simptomi depresije, apatije, umora, duboke anemije.

Da biste očistili telo do parazita možete da koristite seme bundeve, ali i ren, esencijalna ulja, pelin ili bosiljak.

Kako se čisti telo sa semenom bundeve?

Da biste očistili telo do glista, obično se jede od 100 do 200 svežih semenki bundeve na prazan stomak, a zatim nakon 3 sata uzima se laksativ.

Nakon sušenja semena količina kukurbitacina se smanjuje, ali kada seme proklija, ponovo se povećava u istoj količini kao i kod svežih. Zbog toga neki stručnjaci savetuju korišćenje proklijalih semenki bundeve ili svežih za uklanjanje crevnih crva. Lečenje se sprovodi 3 dana uzastopno.

Pored efekta čišćenja, seme pružaju telu dragocene supstance za jačanje imunološkog sistema, lečenje anemije i rast ćelija. Seme bundeve bogato je cinkom, a takođe sadrži puno tirozina i selena, koji su neophodni za pravilno funkcionisanje štitne žlezde.

Recept: uzmite 50 g oljuštenih semenki, sipajte 250 ml vode, ključajte na laganoj vatri 30 minuta, a zatim pustite da se kuva. Uzimajte ovu tečnost ujutru na prazan stomak 3 dana.

Preporučeni dnevni unos za odraslu osobu je 100 - 200 semenki; za decu se preporučuje da se o doziranju razgovara sa lekarom. Kao preventivna mera, seme se može konzumirati 10 komada dnevno. Pored toga, preporučuje se jesti više povrća i voća koje ima antihelmintičko dejstvo: ren, šargarepa, luk, beli luk, kupus, peršun, borovnice, jagode, limun, breskve, masline, orasi, lešnici, bademi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs