MOĆAN ČUVAR ZDRAVLJA

Stari grčki lek: Ova mešavina je toliko moćna da leči sve, od kamena u bubregu do lošeg holesterola!

Dobro upamtite ovaj recept

Fitnes & Nutricija
Autor:
Stari grčki lek: Ova mešavina je toliko moćna da leči sve, od kamena u bubregu do lošeg holesterola!
Foto: Shutterstock

Lekovita svojstva ove moćne mešavine su poznata još od davnina, još su stari Grci znali za sve njene blagodeti. Reč je o mešavini maslinovog ulja i limuna.

Ovaj vrlo jednostavan, a vrlo moćan recept će pokrenuti metabolizam, zaštiti organizam od slobodnh radikala i izbaciti nataložene toksine.

Svako jutro pre doručka popijte mešavinu jedne kašičice maslinovog ulja i jende kašičice limunovog soka.

Evo kako će to delovati na organizam:

1. Izbaciće sve nakupljene toksine

Ako se osećate umorno, natečeno ili kao da vam nedostaje enegije, vrlo je moguće da je telo opterećno toksinima. Usled nezdrave ishrane, metabolizam se usporava, jetra je opterećena, a toksini se zadržvaju u organizmu. Mešavina limuna i maslinovog ulja će pokrenuti izlućivanje štetnih materija.

2. Čuva zdravlje srca i reguliše holesterol

Maslinovo ulje je bogato esencijalnim masnim kiselinama. Ove masnoće su izuzetno važne jer podstiču cirkulaciju krvi, a istovremeno uklanjaju višak lošeg holesterola.

3. Razbija kamen u bubregu

Ukoliko imate kamen u bubregu, ovu mešavinu pijte 2-3 puta u toku dana dok kamen ili pesak ne izađe. Za to je obično potrebno 1 do 3 dana. Nakon mešavine, popijte i dosta vode, kako bi efekat bio potpun.

4. Pospešuje rad digestivnog trakta

Ovo je idealno sredstvo protiv zatvora. Kombinacija maslinovog ulja i limuna pomaže stvaranju probavne sluzi, pokreće probavu i pomaže u eliminaciji svega što vašem organizmu nije potrebno.

5. Pomaže u mršavljenju

Mešavina maslinovog ulja i limunovog soka odlična je za sagorevanje viška masnoća. Masne kiseline koje se nalaze ovde pomažu u razgradnji masnog tkiva nakupljenog, prvenstveno, u predelu stomaka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs