LEKOVITO

Ovako se pravi liker od mušmula: Moćan napitak koji jača imunitet, čisti jetru, snižava holesterol! (RECEPT)

Ovo voće sadrži neverovatnu količinu vitamina C pa će dobro doći u sezoni kada virusi vrebaju sa svih strana

Fitnes & Nutricija
Autor:
Ovako se pravi liker od mušmula: Moćan napitak koji jača imunitet, čisti jetru, snižava holesterol! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ovo voće je izuzetno lekovito, a o njemu se malo govori. Od ovog nepravedno zanemareog prirodnog leka pravi se izuzetan liker koji pomaže kod mnogih oboljenja, ali i kompletno jača organizam. Reč je o mušmulama.

Sad pravo vreme za berbu ovog moćnog voća.

Mušmule su prepune vitamina C, pa zato podižu imunitet, ali i ublažavaju kašalj. Pospešuju rad digestivnog trakta, sprečava nadutost, ako i pojavu gasova.

Osim probave, regulišu nivo lošeg i dobrog holesterola u krvi i čiste jetru i bubrege.

Najbolje bi bilo od ovog voća napraviti liker, kako biste u blagodetima mogli da uživate tokom cele godine.

Očistite jetru na potpuno prirodan način: Ovaj napitak provereno izbacuje toksine i masnoće iz tela! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Za pripremu će vam biti potrebni sledeći sastojci:

  • 600 g zrelih mušmula
  • 500 ml rakije (lozovače ili šljivovice)
  • 250 g šećera

Priprema:

Mušmule dobro operite, zatim osušite i stavite u veću sterilizovanu teglu. Rakiju i šećer stavite u posudu pa na srednje jakoj temperaturi zagrevajte sve dok se šećer ne otopi. Prelijte sve preko mušmula i zatvorite teglu.

Stavite je na tamno, hladno i suvo mesto pa je narednih sedam dana svakodnevno jednom protresite. Zatim liker ostavite da miruje minimalno tri nedelje, a nakon toga ga možete procediti i uliti u flaše.

Savet: Mušmule se najčešće beru dok su još tvrde i svetle pa se onda ostave da dozrevaju na suvom i hladnijem mestu. Zrele mušmule pre svega ćete prepoznati po boji. Kada sazre, postaju tamnosmeđe, vrlo mekane na dodir i koža im se “nabora”.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs