BRZI REZULTATI

Samo jedna čaša ovog napitka svako jutro čini čuda: Za 15 dana potpuno reguliše krvni pritisak!

Ana je ceo život imala problem sa krvim pritiskom. Od kad je počeka da u vodu dodaje ova dva sastojka sve tegobe su nestale

Fitnes & Nutricija
Autor:
Samo jedna čaša ovog napitka svako jutro čini čuda: Za 15 dana potpuno reguliše krvni pritisak!
Foto: Shuterstock

Od povišenog krvnog pritiska pati sve veći broj ljudi, a uz ovaj napitak smanjenje simptoma hipertenzije je moguće u vrlo kratkom roku.

Mnogobrojnim istraživanjima je dokazano da kombinacija magnezijuma i kalcijuma ima moćne efekte na uklanjanju tegoba izazvanih hipertenzijom.

Magnezijumu se često pripisuju moćne osobine u snižavanju povišenog krvnog pritiska. Ali, do sada je ustanovljeno da on samostalno ne može da utiče u dovoljnoj meri u rešavanju ovog zdravstvenog problema. Kada u čašu vode dodati, pored magnezijuma i kalcijum dobijate moćni napitak.

Manjak magnezijuma i kalcijuma povezuje se i sa srčanom aritmijom, migrenama, čak je i faktor rizika za dijabetes tipa 2, pa ovaj napitak nije loše piti i u preventivne svrhe, savet je lekara objavljen u „Journal of the American Heart Association“

"Dosledna upotreba i unos magnezijuma i kalcijuma u preporučenim dozama može da ima veliki uticaj na smanjenje kardiovaskularnih bolesti i srčanog udara“, kaže dr Keri, koji je predvodio jednu od studija.

"Ako se u vodu dodaju kalcijum i magnezijum, postoji velika verovatnoća da se oni mnogo bolje apsorbuju nego ti isti minerali uneti kroz namirnice", objasnio je dr Naser.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs