Male tajne velikih majstora

Kulinarski trikovi: Zašto je bolje neke namirnice kupovati zamrznute nego sveže!

Kupovina zamrznutih namirnica je praktičnija i čuva budžet

Fitnes & Nutricija
21:30h Autor:
Kulinarski trikovi: Zašto je bolje neke namirnice kupovati zamrznute nego sveže!
Foto: Shuterstock

Kada sveže namirnice nekoliko dana budu u frižideru, one počnu da se kvare i postaje nemoguće ih iskoristiti. Zamrznute namirnice, sa drguge strane, mogu mnogo duže da budu upotrebljive, a u sebi čuvaju istu količinu vitamina kao i one sveže.

U zamrzivaču ih uvek možete imati u zalihama, pa su tako vrlo praktičan izbor. Ove namirnice su podjednako dobre zamrznute, koliko i kada su sveže. Bez razmišljanja ih možete nabaviti u većim količinam i koristiti po potrebi.

Jagodičasto voće

Kao što ste možda primetili, sveže maline, borovnice i druge bobice brzo propadaju u frižideru, pa je mnogo povoljnije kupiti zamrznute, jer traju skoro zauvek. Uvek ih imate pri ruci kako biste ih dodali napicima, kolačima, pahuljicama ili gde god vaše srce želi.

Grašak

Iako možete da kupite konzervisani grašak koji dugo može da stoji u ostavi, u njemu ima često raznih aditiva. Ako vam pomisao na konzerviranu hranu nije dobra ideja, počnite da kupujete zamrznuti grašak, koji uvek možete dodati jelima, pire krompiru, sosovima od testenine.

Bolest modernog društva: Depresivnu osobu možete da prepoznate po rečenicama koje izgovara, tvrde psiholozi!

Kukuruz

Kao i konzervisani grašak, kukuruzu u konzervi često se dodaju konzervansi i šećer kako bi se produžio rok trajanja. Kada kupujete smrznuti kukuruz, jedino je važno kupiti kukuruz koji se uzgaja organski, jer je kukuruz često genetski modifikovan.

Bundeva

Iako je bundeva vrlo otporna namirnica, nažalost nije dostupna u prodavnicama tokom cele godine. Srećom, možete je kupiti u zamrznutom obliku i koristiti u receptima tokom cele godine. Plus ne treba se ljuštiti - dvostruka pobeda.

Mango

Iako je svež i sočan u svom svežem obliku, može biti jako teško oguliti ga. Smrznuti je međutim već oguljen i spreman za jelo, bez obzira da li se meša u zdrave deserte ili ne.

Upala desni može da izazove paradentozu: Sprečite nastanak oboljenja na prirodan način!

Spanać

Sveži spanać je odličan dodatak smutiju (puno bolji od smrznutog), ali smrznuti spanać je veoma zgodan za upotrebu u kuvanim jelima gde vam treba znatna količina. Možete ga dodati u lazanje, soseve od testenine, rižoto.

Riba

Ako ne planirate da kuvate ribu istog dana, onda je mnogo bolje da kupite smrznutu. Često se sveža riba koja se prodaje u prodavnicama zamrzne tokom transporta, a zatim odmrzava i spremna je za upotrebu. Ako riba danas nije na vašem jelovniku, kupite smrznutu i pripremite je kad god želite.

Ulje je sve što vam je potrebno za negu lica: Evo koje najbolje odgovara vašem tipu kože!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs