Peršun ima brojne blagodeti za organizam i lekari narodne medicine ga preporučuju i kao lek protiv raznih oboljenja.
Od ovog začina koji se svakodnevno koristi u kuhinji možete napraviti magični napitak za srce po receptu opatice Hildergard fon Bingden, koja je živela pre 800 godina.
Ovaj recept prenela je čuvena travarka Marija Trebem, autorka knjige "Zdravlje iz božije apoteke", a opatica je savetovala da svako domaćinstvo treba da ga ima.
Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i poznati doktori i objavljivali u svojim pisanim delima.
Ovaj prirodan lek se pokazao uspešnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, usled stresa. Efikasan je i kod angine pektoris.
Prirodni lekovi za srce i krvne sudove: 8 čajeva koji rešavaju sve srčane poremećaje! (RECEPT)
Sastojci:
- 10 svežih stabljika peršuna bez korena
- litar domaćeg crnog ili belog vina
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 300 grama prirodnog meda
Priprema:
- 10 svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litar čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta.
- Kuvajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da peni).
- Dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuva još 4 minuta.
- Vruće vino procedite i toplo stavite u boce, koje ste prethodno isprali jakim alkoholom.
- Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.
- Uzmite svaki dan po supenu kašiku do prestanka tegoba.
- Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.
Napitak za čišćenje jetre: Iz tela izbacuje toksine i bolesti! (RECEPT)