Sastojci: 4 srednje šargarepe; 2,5 cm korena đumbira; 2 limuna (oljuštena); 2 čena belog luka; 1 supena kašika jabukovog sirćeta.
Priprema: Stavite sastojke u sokovnik. Sok koji dobijete pijte dva dana. Dnevno se pije tri puta. Ostatak čuvajte u frižideru. Ne sme da stoji duže od 36 dana.
Ovaj sok uspešno skida kilograme, snižava pritisak i ojačava imunitet.
Šargarepa jača zidove krvnih sudova i srčanog mišića, smanjuje nivo lošeg holesterola i sprečava moždani udar, aterosklerozu, proširene vene...
Đumbir je najjači antiinflamator. Koren može ublažiti bolove u mišićima i poboljšati probavu. Đumbir snižava krvni pritisak, hrani mozak kiseonikom, bogat je vitaminima grupe B, kao i askorbinskom kiselinom. Ubrzava cirkulaciju krvi, poboljšava metabolizam.
Limun je izvor vitamina C, poboljšava imunitet, igra ključnu ulogu u formiranju kolagena.
Beli luk je ključni sastojak ovog moćnog soka. On je prirodni antibiotik pa se koristi za lečenje infekcija. Smanjuje krvni pritisak, a poznat je i u borbi protiv koncera.
Jabukovo sirće je čarobni eliksir bogat miniralima i enzimima kao i vitaminima. Pomaže u poboljšanom radu probave, bori se protiv žgaravice, reguliše nivo šećera u krvi.
Magična kombinacija: 3 jaka razloga da napravite mešavinu meda i cimeta! (RECEPT)