Slušajte svoje telo

Krvna grupa određuje koji vam čaj odgovara

Ljudi sa AB krvnom grupom bi trebalo da piju čajeve od koprive, oni koji imaju A krvnu grupu mogu da piju čaj od majčine dušice, nulta krvna grupa traži napitak od đumbira, dok B krvna grupa žahteva organski zeleni čaj
Nutricija
10:58h Autor:
Foto: Shutterstok

Čajevi su nešto što najviše pijemo ovih hladnih dana. Veliki izbor istih nas stavlja u nedoumicu koje da odaberemo, koji su dovoljno zdravi i koji su baša nama potrebni. Dozvolite da vam krvna grupa kaže koje čajeve da pijete.

 

Krvna grupa 0

 

Osobe koje imaju krvnu grupu 0 su 'mesni' tipovi i trebale bi da izbegavaju mleko, mahunarke i gluten. Iako se dobro nose sa stresom, muči ih želučana kiselina. Čajevi koji se preporučuju osobama sa krvnom grupom 0 su na osnovi đumbira, ginsega, zelenog čaja Sencha i čaja Matē, koji je poznata zamena za kafu. Idealan izbor čajeva za njih je mešavina Senche, ginsenga i đumbira, a umesto kafe čaj Matē ili čisti japanski zeleni čaj Sencha.

 

Krvna grupa A

 

To su jako emotivne i analitičke osobe izrazito sklone stresu, zbog čega imaju trajno visoke vrednosti kortizola, hormona stresa. Iako im kafa ne smeta, potrebu za pretežno biljnom hranom, meditacijom i jogom upotpuniće svakodnevnim ispijanjem odgovarajućeg čaja. Čajevi za ljude sa krvnom grupom A su tajvanski zeleni čaj Gunpowder, čaj od čistog cveta jasmina, kombinacija srebrnog jasmina i zelenog čaja Ying Hao, te mešavina stolisnika, nevena i majčine dušice.

 

Krvna grupa B

 

Osobe krvne grupe B najčešće imaju spor metabolizam, sklone su autoimunim bolestima, debljanju, letargiji, hroničnom umoru i nemirnom snu. Imaju otporan metabolizam, ali slabu odbranu od bakterija, u prvom redu Escherichie coli. Trebalo bi da piju vrhunski mladi zeleni čaj, organski zeleni ili crveni rooibos bez dodataka, honeybush, te imunomešavinu od bazge, rooibosa, kadulje i melise.

 

Krvna grupa AB

 

Pripadnici ove krvne grupe su intuitivni, nisu skloni stresu, ali imaju smanjen libido. Trebali bi da se fokusiraju na posebne vrste zelenog čaja i srodnih pripravaka, mentu, božur, sandalovinu, te napitke od pirinča. Idealan izbor čajeva za njih je prirodni žuti čaj, mešavina vrhunskog zelenog čaja i mente ili sejak i pečeni pirinač. Za muškarce sa krvnom grupom AB posebno se preporučuje mešavina koprive, mente, kataube i rooibosa.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...