Lidija Nestorovna Surina

ISPRAVKA: "Saveti sibirske travarke" su lažni i ne temelje se na naučnim dokazima

Ovom prilikom demantujemo tekst koji smo objavili 2.06.2021. godine pod naslovom "9 ZLATNIH PRAVILA SIBIRSKE TRAVARKE: Ovo dajte detetu i ne bojte se bolesti!" U tekstu su iznete netačne tvrdnje koje su sada ISPRAVLJENE

Fitnes & Nutricija
13:29h Autor:
ISPRAVKA: "Saveti sibirske travarke" su lažni i ne temelje se na naučnim dokazima
Foto: Profimedia / Ilustracija

Izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu kada smo dana 02.06.2021. objavili članak pod naslovom "9 ZLATNIH PRAVILA SIBIRSKE TRAVARKE: Ovo dajte detetu i ne bojte se bolesti!" u kojem se između ostalog kaže kako travarka Lidija Nestorovna Surina tvrdi da se od uvozne hrane možemo razboleti, te da bokvica leči čir, a jod i mleko alergije. Da je ovo pseudonauka i netačna informacija ukazao nam je sajt Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi. Tekst je sada ISPRAVLJEN.

Činjenica je da uvozna hrana može imati svoje prednosti u smislu raznolike ishrane tokom četiri godišnja doba, te je tvrdnja pomenute travarke o tome kako je uvozna hrana nezdrava, lažna.

Ne postoje naučni dokazi da je aspartam (veštački zaslađivač) štetan kao što je tvrdila travarka Surina, te se njene reči karakterišu kao lažne.

Ne postoji naučni dokaz da je jod univerzalni lek i veoma je opasno konzumirati isti bez konsultacije sa lekarom, kao što je travarka surina preporučivala u prvobitnoj verziji teksta.

Nije naučno dokazano da list bokvice leči čir, te se ovakvi navodi travarke Surine smatraju pseudonaukom i lažnom informacijom.

Kompletnu analizu pročitajte na Raskrinkavanje.ba.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs