JEDNOSTANIJE NEGO ŠTO MISLITE

USVOJITE OVIH 6 NAVIKA I IMAĆETE RAVAN STOMAK: Bez izgladnjivanja do rezultata iz snova!


Ukoliko budete primenili ovih šest saveta, brže ćete doći do idealno stomaka za leto

Fitnes & Nutricija
Autor:
USVOJITE OVIH 6 NAVIKA I IMAĆETE RAVAN STOMAK: Bez izgladnjivanja do rezultata iz snova!
Foto: Shutterstock

Pored zdrave ishrane i vežbanja, određene životne navike i te kako utiču na ravan stomak.

Pravilan položaj tela

Pokušajte da sedite ili stojite uspravno u svakom mogućem trenutku. Držanjem svog tela u uspravnom položaju aktivirate mišiće koji mogu pomoći u oblikovanju stomačnih mišića.

Ako vaš posao zahteva sedenje za kompjuterom sve vreme, napišite sebi podsetnik za uspravnu kičmu na nalepnici koja će vam biti u vidokrugu.

Skinite masti sa stomaka osmehom

Smeh je najlakši i najzabavniji način da oblikujete mišiće stomaka. Iako zvuči suludo, ovo je veoma efikasan način da zategnete trbušne mišiće. Stoga, nek vas stomak "zaboli" od smeha.

Nemojte ljuštiti koru sa voća i povrća

Vlakna koja se nalaze u kori voća i povrća odlični su saveznici u topljenju masti sa stomaka. Umesto da ljuštite koru sa svog ominjenog voća ili povrća, samo ga dobro operite pre jela.

breskva
foto: Shutterstock

Bacite žvakaće gume

Ako je vaš stomak naduven, kriva je žvaka, jer ona izaziva gutanje viška vazduha, koji može da doprinesu bolu u trbuhu i nadutost.

Žvaćite hranu duže od uobičajenog žvakanja

Veoma je važno da žvaćete hranu u ustima duže, kako biste sprečili probleme sa varenjem. Jedite polako i žvaćite dugo, tako ćete kontrolisati i apetit. Savetuje se da svaki zalogaj sažvaćete 10-15 puta.

devojka jede
foto: Shutterstock

Nemojte jesti stojeći

Ukoliko svoj obrok konzumirate stojeći, može doći do prejedanja, jer tada ne obraćate pažnju na količinu koju pojedete. Uvek jedite u sedećem položaju zbog bolje probave, kao i ravnijeg stomaka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs