PREPORUKA

Čaj od lovorovog lista: Neočekivano dobra pomoć u lečenju dijabetesa tipa 2! (RECEPT)

List lovora efikasno pomaže u lečenju dijabetesa, time što deluje kao dopuna glavnoj terapiji! 

Nutricija
Autor:
Foto: Profimedia

Dijabetes poslednjih godina postaje sve češći i pogađa milione ljudi. Međutim, postoje načini za sprečavanje ili čak lečenje dijabetesa prirodnim lekovima. Danas ćemo vam ispričati o lekovitim svojstvima lovora. Obično ga stavljamo u supu, ali i efikasno pomaže u lečenju dijabetesa, time što deluje kao dopuna glavnoj terapiji.

 

Ako bolujete od dijabetesa, verovatno već znate koliko je važno kontrolisati ovo stanje tako što ćete redovno posećivati svog lekara. Pored toga, morate da pratite poseban plan ishrane da biste održali nivo glukoze pod kontrolom.

 

Zašto lovorov list pomaže u lečenju dijabetesa?

 

Lovor - biljka koja pripada porodici Lauraceae. Široko se koristi kao začin, a nažalost, lekovita svojstva lovora manje su poznata. List lovora ima antioksidativna svojstva koja pomažu u smanjenju neželjenih efekata kod dijabetesa tipa 2.

 

Njegova upotreba pomaže da se uspori razaranje ćelija pod uticajem slobodnih radikala. Takođe lovorov list pomaže u normalizaciji rada pankreasa. S druge strane, pomaže u smanjenju nivoa šećera u krvi.

Kako napraviti čaj od lista lovora za pomoć u lečenju dijabetesa?

 

Kao što vidite, lovor ima mnogo različitih svojstava. Stimuliše probavni sistem, ima antispazmodično, iskašljavajuće, antireumatsko i diuretsko sredstvo, a takođe pomaže u regulisanju menstruacije.

 

Da biste lečili dijabetes tipa 2, možete skuvati lovor i popiti dobijeni čaj. Ovo je samo jedan od mnogih načina da se koristi. Možete ga skuvati na sledeći način: 

 

Sastojci: 

 

  • 4 šolje vode (1 litar)
  • 1 kašika svežeg lovorovog lišća (15 g)

 

Priprema: 

 

Prokuvati litar vode. Čim prokuva, dodajte lovorovo lišće. Kuvajte još 3 minuta. Zatim izvadite iz tople vode i pustite da se kuva 10 minuta, a zatim procedite dobijenu tečnost.

 

Ne preporučuje se konzumiranje više od 4 šolje dnevno.

 

List lovora je koristan, ali u umerenim količinama. Ova biljka nesumnjivo ima širok spektar lekovitih svojstava. Međutim, ako se konzumira preterano, može izazvati probleme kao što su dermatitis, astma ili alergije. Pored toga, čaj lovora može izazvati mučninu i iritirati zid želuca.


Spas od komaraca: Talog od crne kafe i lovorov list tera insekte, čak i sa ljubimaca!

foto: Profimedia

Trebalo bi još da znate da uzimanje ovog leka nije namenjeno za pacijente sa dijabetesom tipa 1, kao i za trudnice, osobe sa bubrežnim, srčanim, jetrenim ili gastrointestinalnim problemima. 

 

Dakle, list lovora, uprkos svim svojim lekovitim svojstvima, mora se koristiti sa oprezom. Ako ste u nekoj fazi lečenja ili imate bilo kakve sumnje, bolje je da se prvo konsultujete sa svojim lekarom! 

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...