Pravilna nega kože

Ovo vam je neophodno za čisto lice

Masna hrana, gazirani sokovi i slatkiši sigurno ne utiču dobro na vašu kožu. Iako police drogerija izgledaju primamljivo, držite se osnovnih proizvoda
Nega
20:40h Autor:
Ovo vam je neophodno za čisto lice
Foto: Thinkstock

Lepa koža uslovljena je dobrim genima, ali još više zavisi od nege i pažnje koju joj pružate.

Mnoge žene sa problematičnom kožom i bubuljicama često se žale da jednostavno nemaju sreće, ali ustvari one najverovatnije čačkaju lice, loše se hrane i kožu tretiraju pogrešnim proizvodima.

Ako želite da se rešite problema na koži lica, poštujte ovih 5 zakona lepe i čiste kože:

1. Nema ceđenja - nikad!

Koliko god bilo primamljivo da cedite bubuljice i mitisere, tako samo produžavate njihovo trajanje i raznosite bakterije po licu, što znači da tako uzrokujete i nastajanje novih problema. Uz to, čačkanjem po licu možete da stvorite i ožiljke koje je kasnije nemoguće ukloniti.

2. Pazite na ishranu

Masna hrana, gazirani sokovi i slatkiši sigurno ne utiču dobro na vašu kožu. Ako želite da se rešite bubuljica, u organizam unosite puno vode i nezaslađenog čaja, kao i povrća i voća koji su puni antioksidansima.

3. Držite se osnovnih proizvoda

Znamo da police drogerija izgledaju zaista primamljivo, ali ako imate problema sa kožom držite se osnovnih proizvoda. Dobar gel za čišćenje lica, proizvod za čišćenje šminke oko očiju, blagi piling i hidratantna krema su i više nego dovoljni.

4. Pazite na higijenu svojih mejk ap proizvoda

Bezveze se trudite oko nege kože ako šminku nanosite prljavim četkicama ili prstima i ako je delite sa prijateljicama. Vaša kozmetička torbica uvek treba da bude besprekorno čista.

5. Čistite mobilni telefon i naočare

Prljavi ekran mobilnog telefona čest je uzrok bubuljica. Redovno ga čistite, baš kao i naočare. Isto tako, ne dirajte lice prljavim rukama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs