Žena ispred svog vremena

Tajne lepote najlepše vladarke svih vremena: Ovako se negovala carica Sisi!

Ona je bila žena ispred svog vremena, visprena, i odvažna da se poigrava tehnikama za ulepšavanje. U nastavku otkrijte po čemu se izdvajala od drugih stanovnica dvora

Nega
Autor:
Tajne lepote najlepše vladarke svih vremena: Ovako se negovala carica Sisi!
Foto: Profimedia

Elizabeta Bavarska, u narodu poznatija kao carica Sisi, važila je za damu neverovatne lepote i gracioznosti. Za to su delom bili zaslužni dobri geni, a delom njena posvećenost nezi lica i tela. Trudila se da prati dnevni ritam aktivnosti, puno vremena provodila je na otvorenom i koristila je trikove koji će vas iznenaditi. Možemo samo da zamislimo kakvu popularnost bi stekla da je živela u vremenu Instagrama…

Imala je kosu do poda, struk 48 cm, lice bez mrlje: Carica Sisi čuvala lepotu pomoću ove maske!

foto: Profimedia

Danas kada je lepota sinonim za uspeh i prepoznavanje, tutorijali, saveti i recenzije preplavili su društvene mreže, a na damama je da odaberu čije preporuke će slediti. Međutim, opšti utisak je da nedostaje individualnosti i mašte, te smo uvereni da bi prisustvo carice Sisi na današnjoj beauty sceni zatalasalo more. Ona je bila žena ispred svog vremena, visprena, i odvažna da se poigrava tehnikama za ulepšavanje. U nastavku otkrijte po čemu se izdvajala od drugih stanovnica dvora.

Carica bez krune: Uprkos protivljenjima sela na presto, rodila 16 dece, postala najmoćnija žena sveta!

foto: Profimedia

Za početak, carica Sisi je znala tajnu večne lepote i mladosti. Naime, njen poslednji portret nastao je kada je imala svega 30 godina. Njena želja bila je da se ovekoveči trenutak kada je izgledala najlepše, i zato je pamtimo kao zanosnu ženu vitkog struka i blistavog tena. Ustajala je u 5 sati ujutru, da bi se, malo zatim, okupala u ledeno hladnoj vodi. Da, dobro ste pročitale, carica Sisi znala je sve blagodeti krioterapije. Zatim bi odradila seriju vežbi koristeći sprave koje su se nalazile u svakoj palati u kojoj je porodica odsedala. Usledilo bi jahanje u trajanju od čak 5 sati. Toliko je volela da bude u pokretu, da je naredila izbacivanje svih fotelja i sofa iz svojih odaja. Znala je da šeta šumskim puteljcima po ceo dan, i imala je poseban režim ishrane. Smenjivali su dani kada bi jela samo tečnu hranu koja je uključivala mleko i vodu cveta ljubičice, i oni kada su na meniju bila jaja, ili isključivo voće.

Najlepša carica koja je ikad živela: Izgubila slobodu i sina, svirepo ubijena! (FOTO)

foto: Profimedia

Večernja nega otpočinjala je masažom maslinovim uljem i trakama plasta sena, a zatim bi se prepustila čarima pare. Spavala je sa komadom mesa na licu, a on je služio kao maska protiv starenja kože. Na portretu možemo videti da joj je kosa bila bujna, međutim, malo je poznato da je njeno češljanje trajalo satima. Ova rutina često joj je zadavala glavobolju, ali carica je bila spremna na sve zarad lepote. Šampon je izrađivan ručno, a glavni sastojci su bila žumanca i konjak. Zube je vešto krila tako što je retko pričala, a kada jeste, glas bi joj bio poput šapata. Izbegavala je parfeme, jer je smatrala da utiču na starenje kože.

Carica Ciksi, prva zapamćena žena tiranin u Aziji: Kako je obična prostitutka iz harema postala moćna i surova vladarka! (FOTO)

foto: Profimedia

U čast Elizabetine neprolazne lepote, u italijanskom gradu Monci, otvorena je izložba koja slavi istančan modni ukus ove dame. Te, ukoliko ste u prilici, posetite kraljevsku palatu, i uživajte u eksponatima koji su birani sa puno pažnje i ljubavi. To možete učiniti do kraja ovog meseca. Ukoliko vam se dopao tekst, za kraj vam preporučujemo film Sisi – mlada carica, iz 1956. godine, sa Romi Šnajder u glavnoj ulozi.

Đavolja kraljica spasila Francusku: Kontrolisala kraljeve, zbog dece izdala kobno naređenje! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs