Bitno da znate

Pravilno nanošenje kreme za samopotamnjivanje: Ten će vam biti prirodniji, boja će duže trajati!

Neujednačena boja, narandžaste mrlje i nejednako ispiranje… Kako vam se takve stvari ne bi događale, zapamtite sledećih nekoliko saveta iz proverenih izvora

Nega
Autor:
Pravilno nanošenje kreme za samopotamnjivanje: Ten će vam biti prirodniji, boja će duže trajati!
Foto: Shutterstock

1. Obavezno uradite piling pre svakog nanošenja

Ovo bi se moglo nazvati presudnim korakom. Priprema kože je jako bitna kako biste uklonile mrtve ćelije ili veštački ten koji ste naneli pre nekoliko dana. Napravite temeljan piling kako biste bile sigurne da je vaša koža u potpunosti čista i glatka.

2. Odaberite proveren proizvod

Tržište je prezasićeno ovakvim proizvodima, posebno u poslednje vreme i izbor nije jednostavan. Ipak, živimo u digitalnom dobu i lako je videti koji proizvodi drže titulu najprodavanijih i koji imaju najbolje recenzije. Odaberite proizvod koji garantuje maslinast ten.

Najbolje prirodno ulje za sunčanje: Svi će vam zavideti na boji, a sve sastojke imate u kuhinji! (RECEPT)

foto: Shutterstock

3. Nanosite proizvod rukavicom

Ovo je veoma bitan korak jer ćete tako postići najbolje rezultate. Nanošenje prstima može rezultirati neujednačenom bojom i žutim dlanovima, što nikako ne želite.

4. Depilacija ili brijanje pre nanošenja kreme

Nikako nemojte da preskočite ovaj korak pre nanošenja proizvoda za samopotanjivanje. Ako uradite depilaciju nakon toga, uklonićete i veštački ten.

5. Ne zaboravite da hidrirate kožu

Kako bi vaš ten izgledao preplanulo što duže i kako se ne bi izbrisao na nekim mestima na telu, svakodnevno se, barem jednom dnevno, namažite hidratantnim losionom za telo. Laktove, kolena i zglobove mažite i dva do tri puta na dan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs