Jednostavno a efikasno

Smanjite bore bez ikakvih tretmana: Naučite masažu lica i zadržite mladolik izgled! (POSTUPAK)

Masaža i vežbe lica mogu biti alternativni način za smanjenje pojavljivanja i vidljivosti bora.

Nega
15:25h Autor:
Smanjite bore bez ikakvih tretmana: Naučite masažu lica i zadržite mladolik izgled! (POSTUPAK)
Foto: Profimedia

Žene oduvek pokušavaju da zadrže mladalački izgled što je duže moguće, naročito kada je u pitanju lice. Sa razvojem medicine, tehnologije i nauke, povećao se i broj metoda kojim je to do neke mere i moguće.

Međutim, brojni hemijski tretmani iako naizgled ulepšavaju kožu, mogu nekada naneti mnogo više štete nego koristi kako samoj koži, tako i celokupnom organizmu. Stoga, potrebno je doći do načina kako održati kožu mladom i zdravom na prirodan način.

Ono što je sigurno jeste da genetika ima veoma veliki udeo u tome kako će vam koža stariti. Pored toga, tu je i uticaj sredine i životnih navika. Da li ste pušač ili ne, koliko često pijete alkoholna i gazirana pića, koliko spavate, da li koristite kreme za negu kože i da li su na prirodnoj bazi ili ne, kako se hranite, da li trenirate... Sve ovo su faktori koji na ovaj ili onaj način utiču na to kojom brzinom će vaša koža stariti.

8 najvećih tajni lepote naših baka: Prirodni recepti koji uklanjaju bubuljice, ožiljke i bore

foto: Profimedia

Kao što pomenusmo, napredak u nauci, medicini i tehnologiji su doprineli da razni lekovi, operacije i injekcije pomažu u tome da žene izgledaju svežije i zategnutije, ukoliko, naravno, ne preteraju u pokušaju da izgledaju mlado. Pak, mnoge žene i dalje vode računa o tome da ipak zadrže koliko-toliko prirodan izgled, a to se može postići na sledeći način.

Masaža i vežbe lica mogu biti alternativni način za smanjenje pojavljivanja i vidljivosti bora, zahvaljujući stimulisanju cirkulacije. Poznavanje raznovrsnih tehnika masaže lica može pomoći mnogima da nađu pravu za sebe.

Metod cirkularne masaže

Možete izvesti masažu lica kod kuće sa samo nekoliko proizvoda. Potrebno je prvo da operete lice i ruke kako vam bakterije i ulja ne bi ušli u pore. Možete koristiti i hidratantnu kremu za masažu. Ukoliko je vaša koža sklona stvaranju akni, bitno je da izbegavate korišćenje proizvoda koji sadrže ulje, s obzirom na to da mogu dovesti do još većeg stvaranja istih. Masirajte lice oko 20 minuta koristeći nežne kružne pokrete. Usredsredite se na delove lica koji su najskloniji stvaranju bora, kao što su čelo, obrazi i usne.

10 trikova sa bananom: Izbeljuje zube, odlaže i ublažava bore, polira srebro, hrani biljke

foto: Shutterstock

Metod tapkanja

Ovaj metod je alternativni način masaže lica. Kako biste ga izveli pravilno, potrebno je da stanete uspravno sa razmaknutim nogama u širini ramena. Nagnite se malo napred i tapkajte lice sa spoljnom stranom prstiju. Vaša desna ruka bi trebalo da lupka desnu stranu lica, a leva ruka levu stranu lica. Radite to 15 do 20 sekundi, pa napravite pauzu od pola minuta i tako bar desetak puta.

Prema mnogim stručnjacima za masažu lica, najbolji deo dana kada bi ovo trebalo raditi jeste odmah ujutru. S obzirom na to da je cirkulacija tokom noći usporenija, masaža lica ujutru može da pojača cirkulaciju i na taj način da smanji otečenost, kao i zadržavanje vode koje je problem kod mnogih.

Kada se izvodi redovno, ova masaža podstiče cirkulaciju, dovodi krv u kožu i stimuliše rast ćelija. Pored toga, zateže mišiće lica i opušta tenziju. Morate paziti kada masirate lice, jer je koža osetljivija tu nego na drugim delovima tela. Zbog toga je potrebno da koristite losion ili hidratantnu kremu, kako biste sprečili oštećenje kože, takođe, izbegavajte osetljiv deo ispod očiju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs