Bolje ćete se osećati

Tačka na stopalu koja leči glavobolju, reguliše probavu i sprečava nesanicu: Masirajte je svaki dan!

Pritiskanje ove tačke podstaknuće bolji protok životne energije, u kineskoj drevnoj medicini zvane či, i pomoći kod sledećih zdravstvenih tegoba

Nega 19.04.2018. - 12:45h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Na našem stopalu nalazi se jedna tačka koja može da utiče na rad organizma i na to kako se osećamo.

 

Prema tradicionalnoj kineskoj veštini akupunkture na našem telu nalaze se brojne tačke čije masiranje pomaže u boljem radu i funkcionisanju organizma kao i da se uopšteno bolje osećamo.

 

Jedna od tih "magičnih" tačaka nalazi se između nožnog palca i prsta do nožnog palca, zvana Tai Čong, koju je preporučljivo svaki dan pritiskati ili masirati u malim krugovima oko 2 minuta (možete i 3, 4 puta dnevno). Kako biste tačno odredili gde se ta tačka nalazi, stavite prst po dužini ispod palca i prsta do palca i ispod prsta nalazi se ta tačka. Tačka bi na dodir trebalo da bude relativno mekana.

 

Pritiskanje ove tačke podstaknuće bolji protok životne energije, u kineskoj drevnoj medicini zvane či, i pomoći kod sledećih zdravstvenih tegoba:

 

Izbacite stres za 5 minuta: Brza i jednostavna masaža prstiju!

foto: Shutterstock

- glavobolje i vrtoglavice
- zamagljenog vida, crvenih, natečenih i bolnih očiju
- mučnine, povraćanja, zatvora i proliva
- ljutnje, razdražljivosti i nesanice

Ova tačka na stopalu naziva se LIV 3 (liver 3 (jetra 3)) i to je tačka meridijana jetre. Osim već nabrojanih simptoma i tegoba koje masiranje ove tačke uklanja, ona će pomoći i kod problema kao što su palpitacija (osećaj preskakanja srca), gorkog ukusa u ustima, regulisanja menstrualnog ciklusa i bola u lumbalnom delu leđa, ističe Petra Butinar, homeopata i vlasnica diplome Međunarodne škole akupunkture, akupresure i elektroakupunkture.

 

Prema japanskom tumačenju, svaki prst označava jedan deo tela, odnosno organ, psihičko stanje i fizičke simptome. Pritiskom na svaki prst možete izbalansirati telo i rešiti se određenih tegoba.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...