Isprobajte

Masaža jedne tačke na telu čini čuda: Tera glavobolju, smanjuje napetost i opušta vas!

Stručnjaci objašnjavaju da ovaj potez deluje, jer se na taj način aktivira deo mozga koji pomaže u smanjivanju nervne napetosti

Nega 13.03.2018. - 09:31h Autor: espreso.rs
Foto: Shutterstock

Masaža tačke između obrva poboljšava koncentraciju, smanjuje napetost, tera glavobolju i opušta oči, naročito nakon što ste puno vremena proveli ispred kompjutera.

 

Verovatno ste nekada osetili potrebu da masirate vrhom prsta deo lica između obrva. Instinkt vas nije varao, jer je masiranje ove tačke korisno. Prema kineskoj medicini masiranje tačke između obrva može delovati vrlo blagotvorno na naše zdravlje, raspoloženje i radnu sposobnost. Praktičari kineske medicine takođe su uvereni da masiranje tačke između obrva pojačava intuiciju.

 

Bolovi u kičmi nestaju odmah: Masaža ove tačke na stopalu preporađa!

foto: Shutterstock

Kako pravilno masirati tačku između obrva?

 

Lagano kažiprstom pritisnite između obrva i pomerajte prstom u vertikalnoj liniji od otprilike 3 centimetra dužine. Radite to 45 do 60 sekundi, nakon čega ćete početi da osećate rezultate masaže, odnosno pritiskanja ove „magične“ tačke.

 

„Tačka se zove Jintang i nalazi se na poziciji koja u mnogim kulturama odgovara poziciji trećeg oka. Ovo je i prema drevnoj ki gong filozofiji lokacija gornjeg Dantiena koji je jedan od tri Dantiena ili tri energetska centra tela. Uz sve navedene indikacije za koje se tačka može koristiti, iz mog iskustva se više puta pokazala efikasnom za smirivanje i uspavljivanje beba. U tom slučaju se masira nežno kažiprstom u smeru kazaljke na satu“, ističe Petra Butinar, homeopata i vlasnica diplome Međunarodne škole akupunkture, akupresure i elektroakupunkture.

 

Stručnjaci objašnjavaju da ovaj potez deluje, jer se na taj način aktivira deo mozga koji pomaže u smanjivanju nervne napetosti. Deluje povoljno na izgled kože, naročito oko očiju i usta i pospešuje regeneraciju kože. Dakle, sledeći put kada vas zaboli glava ili osetite umor u očima nakon dugog dana, znate šta trebate da uradite.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...