Izbegavajte ih

Najčešće greške u svakodnevnom šminkanju: Zbog njih izgledate umorno i starije!

Ako težite mladalačkom izgledu, izbegavajte tamne nijanse, jer će učiniti da vaše usne izgledaju manje

Nega
17:20h Autor:
Najčešće greške u svakodnevnom šminkanju: Zbog njih izgledate umorno i starije!
Foto: Shutterstock

Jedino pravilo u šminkanju jeste da izvučete najbolje od svog lica i da eksperimentišete koliko god želite. Naravno, ne morate se držati jednog određenog izgleda ili stila, ali neke tehnike u šminkanju zapravo mogu da učine da izgledate starije nego što jeste. Pogledajte kojih to 16 grešaka pravi većina žena kada je šminkanje u pitanju i zablistajte ponovo u punom sjaju.

1. Koristite pogrešnu nijansu rumenila

Rumenilo je vaš prijatelj, ali lako može da postane i vaš neprijatelj ako je previše svetle ili tamne nijanse. Blagi dodir boje breskve i ruže daće vam mladolik izgled, dok će tamnije nijanse učiniti da izgledate umorno.

2. Ne negujete kožu

Bijonse možda ima besprekoran ten, ali mi smrtnici moramo da dodatno negujemo kožu. Suva, masna, umorna i ispucala koža najgora je podloga za šminku. Nakon čišćenja i toniranja lica, obavezno nanesite hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom.

3. Stavljate svetlucavu senku iznad kapka

Hajde da se zahvalimo bogovima šminje za mat nijanse koje savršeno uokviruju naše oči. Svetlucave senke samo naglašavaju bore i nabore, pa ih je najbolje stavljati na sredinu kapka i u uglovima očiju.

Dnevna i noćna šminka: Pravila vredna poštovanja

foto: Shutterstock

4. Ne blendujete dovoljno

Puder može da izgleda kao druga koža ako savladate umetnost blendovanja. I kada vam se čini da ste dovoljno izjednačili, verovatno niste u pravu. Možete izjednaćavati četkom ili sunđerom i najvažnije je da se ne vide grube linije na licu.

5. Nošenje previše svetlog korektora

Ovo će učiniti da vaša koža izgleda umorno. Svetle nijanse skreću pogled na te delove lica, pa ako je vaša koža već izborana, hidrirajte je i koristite korektor za jednu do dve nijanse svetliji od vašeg tena.

6. Hajlajter na pogrešnim mestima

Hajlajter treba nanositi na istaknute tačke na licu kako biste sijali kao dijamant. Ako imate grubu ili izboranu kožu, onda ćete hajlajterom to još više istaći. Igrajte na sigurno tako što ćete ga nanositi iznad jagodica i usana.

7. Previše senki za oči

Možete staviti koliko god slojeva senke želite, ali ako hoćete da istaknete oči, držite se neutralnih, mat nijansi. Previše boja će samo istaći problematične delove lica.

Umivajte lice jabukovim sirćetom: Preporodiće kožu za nedelju dana!

foto: Shutterstock

8. Koristite tonu pudera

Naša koža je s godinama sve suvlja, pa joj je potreba što češća hidratacija. Puder apsorbuje masnoće i vlagu, usled čega koža izgleda umorno i suvo. Ako baš morate, nanesite malo pudera na delove koji se brzo maste.

9. Previše slojeva tečnog pudera

Savršena koža je mit. Niko nema savršenu kožu, osim beba, naravno. Ipak, puder može biti vaš najbolji prijatelj ako ga pravilno nanosite. Hidrirajte kožu, stavite prajmer i malo pudera. Zapamtite, manje je više.

10. Previše iscrtane usne

Ne privlačite pažnju na sitne bore oko usana tako što ćete ih previše uokviriti olovkom za usne. Pratite prirodnu liniju usana i izaberite olovku koja odgovara boji karmina. Možete korisiti kremastu olovku i nacrtati liniju blago iznad linije usana za efekat punih usnana.

11. Koristite samo crni ajlajner

Previše dugo smo koristili crni ajlajner. Vreme je za malo boje koja će istaći vaše prelepe oči! Odlučite se za boju koja će dati savršen kontrast boji vaših očiju.

Dobra šminka skida 10 godina sa lica: Kako da se našminkate bez greške!

foto: Shutterstock

12. "Baking" tehnika šminkanja

Ova tehnika podrazumeva stavljanje pudera u slojevima ispod očiju, malo se sačeka, a onda sve iščetka. Ovo je ogromna greška ako imate dehidriranu ili zrelu kožu. Umesto toga, hidrirajte, nanesite korektor i preskočite puder. Potrebna vam je sva hidratacija koju možete dobiti.

13. Preskačete prajmer

Prajmer ne samo što drži šminku na mestu, već osigurava gladak izgled, jer smanjuje znakove bora i pora. Hidrirajte kožu i potražite prajmer sa efektom protiv starenja i smanjenja vidljivosti pora.

14. Ne skidate šminku pre spavanja

Uklanjanje šminke nakon dugog dana je iscrpljujuće, ali je ključan korak u nezi kože koji ne smete preskakati. Ako to ne radite, koža će vam izgledati starije, stvaraće se bore, a pod rizikom ste i od infekcije, jer narušavate zaštitnu barijeru.

15. Ne stavljate karmin

Kako starimo, gubimo pigmentaciju usana, pa im zato dodajte malo boje - ali nemojte preterivati. Ako težite mladalačkom izgledu, izbegavajte tamne nijanse, jer će učiniti da vaše usne izgledaju manje.

16. Neuredne obrve

Obrve su veoma važne jer uokviruju oči i daju našem licu prirodno zatezanje. Normalno je da se prorede sa godinama, pa koristite senku, olovku i gel kako biste definisali njihov izgled.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs