Preporuka

Kada perete ruke, ne zaboravite da skinete prsten: Evo zašto je to važno za zdravlje!

U bolnicama se osoblje edukuje kako najbolje da operu ruke, pa im zato nije dozvoljeno da nose satove, narukvice i prstenje
Nega 26.04.2016. - 14:35h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Thinkstock

Površina ruku može biti prepuna bakterija, pa je važno da redovno peremo ruke tokom celog dana. Higijena ruku, uz to, uvelike zavisi i od nakita koje možda nosite na ovom delu tela.

 

"U bolnici provodimo tako mnogo vremena kako bi ljude istrenirali da pravilno operu ruke. Zaposlenima nije dozvoljeno da nose narukvice, prsten i sat jer su sve to stvari koje prenose bakterije," kaže Angela Vasalo, direktorka centra za infektivne bolesti Providence Saint John's Health Center iz Santa Monike.

 

Upravo zato ovj medicinski stručnjak se zalaže za skidanje svog nakita pre odgovarajućeg pranja ruku kako se bakterije, koje možda nisu vidljive golim okom, ne bi skupile u i oko prstena.

 

Seli ste na wc dasku u javnom toaletu: Evo šta će vam se dogoditi!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

Pitate se zašto ne biste oprali nečistoće u prstenu zajedno s rukama?

 

"Kada peremo ruke s prstenjem dozvoljavamo da se voda i sapun nakupi između prstena i kože ruku, što je plodno tlo za razvoj bakterija," kaže dr. Angela Vasalo.

 

Uz to, na ovaj način i štite nakit od uništavanja.

 

Stručnjaci preporučuju da jednom nedeljno prstenje očistite suvom i mekom krpicom, s tim da posvetite veliku pažnju neravninama na nakitu.

 

Nakon toga, nakit stavite ispod UV sterilizatora za uklanjanje bakterija, a možete da koristite i domaći recept za čišćenje kao što je čišćenje rastvorom sode bikarbone.

 

Zaboravite na grip: Pranje ruku na ovaj način zaštitiće vas od bakterija!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...