Sjajne cake

Pre brijanja uradite ove 3 stvari, i depiliraćete se mnogo ređe!

Kako biste dlačice uklonili što bliže korenu, važno je da kožu dobro pripremite
Nega
15:36h Autor:
Pre brijanja uradite ove 3 stvari, i depiliraćete se mnogo ređe!
Foto: Thinkstock

Iako je depilacija toplim voskom vrlo popularna, kada govorimo o odstranjivanju dlačica na nogama, brijanje je još uvek broj jedan metoda kod većine žena.

Ako i vi spadate u ovu grupu, a želite da vam noge ostanu glatke što duže, donosimo 3 jednostavna trika zbog kojih ćete maksimalno odložiti depilaciju!

Zbogom dlačicama na licu i telu: Drevni ruski recept zauvek uklanja malje!

1. Priprema kože za depilaciju

Kako biste dlačice uklonili što bliže korenu, važno je da kožu dobro pripremite i to kvalitetnim pilingom, a kao najefektniji se pokazao onaj kućne radinosti, napravljen od morske soli. Tokom tuširanja, na mokre noge nanesite šaku soli i kružnim pokretima trljajte kožu, počevši od gležnjeva prema gore. So će ukloniti mrtve ćelije koje se gomilaju na površini kože, a koje smanjuju učinkovitost brijanja žiletom.

Žene poludele za japanskom maskom: Za sedam dana izgledaćete 10 godina mlađe! (RECEPT)

2. Natopite kožu pre depilacije

Telo tokom dana luči prirodna, zaštitna ulja koja štite kožu od spoljašnjih uticaja. Ali, upravo ta ulja smanjuju kvalitet brijanja žiletom, zbog čega dlačice postaju vidljive mnogo brže. Ako želite maksimalno da odložite sledeću depilaciju, učinite sledeće:

Pre neko nego što počnete sa brijanjem, dobro nakvasite kožu. Napravite toplu kupku ili produžite tuširanje za nekoliko minuta, pri čemu ćete kvasiti delove koje nameravate da brijete dve do tri minuta. Voda će omekšati kožu, otvoriti njene pore, "osloboditi" dlačice i omogućiti vam da ih isečete mnogo bliže korenu.

Uklonite zadebljalu kožu sa peta: Žena (57) otkriva sjajan recept od dva sastojka!

3. Nanošenje pene ili gela za brijanje

Ako želite da postignete maksimalni efekat, spojite tuširanje i depilaciju, a tajna odlaganja depilacije krije se u nanošenju pene za brijanje. Nakon što ste dobro nakvasili kožu, na noge odmah nanesite penu za brijanje i to u što debljem sloju.

Obilno naneseno sredstvo za depilaciju tokom brijanja će maksimalno zadržati vlagu na koži, zbog čega ćete dlačice ukloniti bliže korenu. Isto tako, zbog debelo nanesenog sloja pene, brijač, koji mora da bude oštar, će lakše kliziti po površini kože, a sama depilacija će biti mnogo brža i prijatnija.

Uklonite dlačice sa lica zauvek: Primenjuje se mesec dana, a rezultati traju ceo život!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs