6 načina za brzo osveženje

Evo kako da izgledate dobro čak i kada se tako ne osećate

Malo rumenila, mat karmina, svetlije senke za oči i uredno vezana kosa pomoći će vam da izgledate sveže i kada se ni malo ne osećate tako. Vaš cilj je da izgledate veselo u tom trenutku, a ne glamurozno
Nega
23:10h Autor:
Evo kako da izgledate dobro čak i kada se tako ne osećate

Prisustvovanje važnom sastanku ili odlazak na neki društveni događaj kada se ne osećate najbolje može biti veoma teško i skoro pa neizvodivo. Međutim, ako se ne osećate dobro, to ne znači da tako treba i da izgledate. U nastavku sledi nekoliko stvari koje vam mogu biti od pomoći.

Ako ste proveli u krevetu skoro ceo dan, sasvim je razumljivo da će vam kosa izgledati katastrofalno. Prva stvar koju bi trebalo da uradite je da dobro očešljate kosu, tako da niko ne primeti da ste ležali. Nakon toga, možete da je vežete u rep ili punđu, kako biste izgledali još svežije.

Pre nego što potražite pomoć šminke, potrebno je da počnete sa osnovnim stvarima. Dobro operite lice mlakom vodom kako biste se rešili tragova umora sa lica. Topla voda će vam pomoći i da se otvore pore kako bi koža apsorbovala više vlage.

Za svež izgled, kada se i ne osećate baš najbolje, na jagodice nanesite svetlije rumenilo. Umesto da na dehidrirano lice nanosite kremaste pudere i podloge, dovoljno je da naneste rumenilo u prahu, te se držite nijansi koje ne svetlucaju. Kada se ne osećate najbolje, vaš cilj je da izgledate veselo, a ne glamurozno.

Minimalno našminkane oči mogu biti efikasan način da prikrijete da se ne osećate dobro. Izbegavajte korišćenje maskare od koje oči, kada ste bolesni, mogu postati “vodenaste”. Vratite očima živost uz pomoć olovke i senke pastelnih boja. Nemojte korisiti tamne senke, jer od njih oči, kada ste bolesni, mogu da izgledaju opušteno.

Pametan način da skrenete fokus sa lica je da ga preusmerite na neki drugi deo tela. Obucite se tako što ćete na konačni izgled dodati nekoliko modnih detalja, uključujući narukvice, marame ili šešir. Nosite otkačenu torbu ili obuću jarkih boja. Na ovaj način ćete skrenuti pažnju sa lica i usmeriti je na ostatak vašeg tela.

Možda ste mislili da vam karmin može pomoći da bolje izgledate kada ste bolesni, ali budite oprezni. Nikada ne koristite sjaj za usne, već mat karmine koji su relativno suvi. Oni duže ostaju na usnama, pa čak i kada svako malo morate da upotrebljavate maramicu kako biste očistili nos.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs