Ne morate da idete kod kozmetičara

Očistite lice sodom bikarbonom: Meka i glatka koža bez mitisera! (RECEPT)

Ako ne čistite zapušene pore, one se pretvaraju u mitisere, akne i bubuljice i zato ih je neophodno, s vremena na vreme, čistiti
Nega
20:46h Autor:
Očistite lice sodom bikarbonom: Meka i glatka koža bez mitisera! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Svaki dan pore na licu zapušavaju se masnoćom, odumrlim ćelijama, a nečistoća i prašina dospevaju na kožu lica svaki put kada izađete napolje. Ako ne čistite zapušene pore, one se pretvaraju u mitisere, akne i bubuljice i zato ih je neophodno, s vremena na vreme, čistiti.

Nije obavezna poseta kozmetičkom salonu da biste odradili ovaj tretman. Ovo možete da uradite i sami, kod svoje kuće – i to na profesionalnom nivou! Bićete zadovoljni rezultatom. Ovaj tretman odlično čisti pore, osvežava kožu lica i otklanja mitisere.

Podmladite se i zategnite lice: Efikasna maska protiv bora za 20 minuta! (RECEPT)

Uradite sledeće: operite lice na uobičajeni način, skupite kosu da lice bude otkriveno. Pripremite smesu za čišćenje lica: dve supene kašike pene za brijanje dobro promešajte s pola kašičice sode bikarbone.

Prokuvajte vodu u manjoj posudi – oko 200 ml, i ubacite 1-2 kašiku suvog cveta kamilice. Stavite posudu na sto, glavu iznad nje, pokrijte se peškirom i parite lice, oko 5-7 minuta. Na napareno, vlažno lice nanesite pripremljenu smesu, izbegavajući delove oko očiju i usta. Otvorite slavinu s vrućom vodom i pod mlaz vode stavite mekanu četkicu za zube. Potrebna je baš mekana. Iako postoji i specijalna četkica za lice, možete da koristite i ovu, za pranje zuba.

Svakog dana popijte čašu slane vode: Evo šta će se dogoditi! (RECEPT)

Zatim nežno, ali dinamično, čistite kožu lica. Posebnu pažnju posvetite nosu i čelu. Izbegavajte deo oko očiju. Istrljajte i usta. Isperite vodom. Pogledajte se u ogledalo – nema crnih tačaka, pore su čiste i lice je vrlo glatko. Ovakvu proceduru možete da radite jednom nedeljno.

Soda bikarbona za zdravu vaginu: Najefikasnija terapija protiv kandide! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs