Narodna medicina

ISPRAVKA: RICINUSOVO ULJE NE LEČI

Demantujemo činjenice koje smo objavili u tekstu pod naslovom "Obloga od sode bikarbone i ricinusovog ulja leči čak 25 bolesti: Ovako se pravi i primenjuje!" dana 20.02.2016. godine u kojem se između ostalog navodi kako ricinusovo ulje leči niz bolesti poput alergija, gubitka sluha, katarakte i td. Tekst je sada ISPRAVLJEN

Medicina
15:01h Autor:
ISPRAVKA: RICINUSOVO ULJE NE LEČI
Foto: Shutterstock

Izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu objavljujući tekst dana 20.02.2016. godine pod naslovom "Obloga od sode bikarbone i ricinusovog ulja leči čak 25 bolesti: Ovako se pravi i primenjuje!" a u kojem između ostalog stoji da ricinusovo ulje leči niz bolesti poput katarakte, alergije, gubitak sluha i td. Na ove propuste ukazao nam je sajt Raskrinkavanje.ba u njihovoj analizi i tekst je sada ISPRAVLJEN.

U prvobitnoj verziji teksta pozvali smo se na činjenice koje je izvesni doktor Vilijam Mekgrej opisao u svojoj knjizi, ali te činjenice NISU NAUČNO DOKAZANE te se ovom prilikom još jednom izvinjavamo čitaocima zbog prenošenja lažnih informacija.

Ne postoje dokazi da ricinusovo ulje leči alergije, ali s druge strane dokazano je da samo može izazvati alergijske reakcije poput osipa, otoka i svraba.

Ne postoje naučni dokazi da je ricinusovo ulje u kombinaciji sa sodom bikarbonom lekovito i stoga je informacija prenesena u prvobitnoj verziji teksta ocenjena kao pseudonauka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs