Ishrana kao ključ za lep izgled

7 voćki za zdravu kožu

Ukusno voće prepuno vitamina i minerala će vam pomoći da sačuvate mladalački izgled i zaštite kožu od toksina
Nega
03:20h Autor:
7 voćki za zdravu kožu
Foto: Thinkstock

Postoji jako ukusno voće koje bi trebalo da jedemo kako bi imale čistu kožu, a koje je dostupno svima. Većina ovih plodova će vam podariti čistu kožu ako ih jedete ili zgnječite i stavite kao masku. Još jedna divna stvar kod voća je i predivan miris koji ostavljaju.

1. Papaja Papaja je jedno od najslađeg voća koje možete jesti da bi imale čistu kožu. Obično se ovo tropsko voće može naći samo kad je sezona. Napravite šejk ili smuti sa papajom da dobijete bogati ukus ili je jedite svežu da u potpunosti iskoristite ovo malo i ukusno voće.

2. Banana Banane su pune kalijuma, tako da one ne samo da čiste vašu kožu nego i uklanjaju tamne krugove oko očiju. Dodajte banane u jutarnje obroke ili ih jedite kao užinu.

3. Crveni grejpfrut Crveni grejp je pun zaštitnih antioksidanasa koji se zovu likopeni. Likopen je odličan za kožu. Služi za zaštitu od slobodnih radikala i održava mladost vaše kože. Pilinzi ili pranje lica sa ovim voćem u sebi takođe vam mogu pomoći, ako ne volite ukus ovog egzotičnog voća.

4. Narandža Citrusna kiselina pomaže da se isuše masni ostatci te će citrusno voće održavati vašu kožu čistom. Ako imate masnu kožu, narandže i limun mogu postati vaši novi najbolji prijatelji. Osim što ih možete jesti, trljajući čisti sok iz citrusa pomoću vate jednom dnevno može da eliminiše masnu kožu i bubuljice.

5. Mango Mango je bogat beta – karotenom, što je oblik vitamina A koji pomaže u zaštiti od sunca. Ovo nije izgovor da ne nosite kremu za sunčanje, nego samo malo dodatne zaštite.

6. Lubenica Razlog zbog kojeg lubenica pomaže da održite svoju kožu tako čistom je zbog toga koliko je ona hidratantna. Puna vode, lubenica će održati vašu kožu elastičnom, hidriranom i mladalačkog izgleda. Jedite je jednom ili dva puta nedeljno i videćete razliku.

7. Jagode Jagode u sebi imaju salicilnu kiselinu, tako da su savršeni prirodni tretman protiv bubuljica i upaljenih akni. Jedan od načina da iskoristite ovo voće je da zgnječite jagode u pastu, dodate malo meda i soka limuna. Nanesite ovu masku na lice i isperite je nakon 5 minuta. Takođe, neće škoditi ni i ako ih jedete u svežem stanju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs