Nega tela

Večita ženska muka: Kako da se rešite uraslih dlačica na nogama!

Ukoliko posvetite nezi tela više vremena, naučićete kako da se jednostavno i lako rešite ovog problema sa kojim se susreće svaka žena
Nega
09:34h Autor:
Večita ženska muka: Kako da se rešite uraslih dlačica na nogama!
Foto: Thinkstock

Postoje različite metode i saveti kako da se oslobodite uraslih dlačica. Jedan je da ih uklonite uz pomoć različitih tretmana za negu tela, drugi je da ih pustite da rastu normalno. Obe metode imaju prednosti i mane. Pre nego se odlučite šta da učinite, pročitajte naše savete i preuzmite korake koji se vama čine adekvatnim.

Kupka

Počnite sa toplom kupkom kako biste omekšali kožu, što će vam pomoći da pravilno uklonite urasle dlačice. Mlaka voda otvara pore, folikula će se otvoriti i uraslu dlačicu ćete lakše ukloniti.

Ako želite brzo da uklonite dlačice umočite krpu u toplu vodu i držite najmanje 10-15 minuta na problematičnom mestu. To možete raditi i pre redovnog brijanja ili depilacije voskom.

Piling

Piling igra ključnu ulogu u uklanjanju uraslih dlačica. To je jedan od najboljih načina za uklanjanje odumrlih ćelija kože koji mogu da budu glavni krivci za pojavu uraslih dlačica.

S obzirom na to da je koža već osetljiva treba lagano nanositi piling, a ne grubo trljati da ne bi naneli više štete nego koristi.

Večeras uzmite brijač u šake: Probajte, nemate šta da izgubite!

Pinceta

Koristite kvalitetne pincete za uklanjanje uraslih dlačica, ali prvo što treba da uradite je da je dezinfikujete potapanjem u alkohol na nekoliko minuta. Koristite krpu ili maramicu da osušite pincetu. Sa velikom pažnjom i preciznošču povucite kožu oko urasle dlačice da je nesmetano uhvatite pincetom. Ako ne uspete iz prvog pokušaja, ponovite postupak.

Dezinfekcija

Kako bi ubrzali oporavak kože koristite antiseptička sredstva u završnoj fazi. Ovi proizvodi ne samo da će osigurati brži oporavak kože nego će sprečiti moguće infekcije i umanjiti bol. Da biste zadržali besprekorno stanje kože potrudite se da koristite kvalitetan brijač i koristite ga u smeru rasta dlake.

Jedno veliko NE: Brijanje intimne zone je opasno, evo zašto!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs