San svake žene

Lice čisto kao papir: Pomešajte ove biljke i imaćete kožu kao porcelan! (RECEPT)

Majoran je značajan u detoksikaciji organizma, dok je ruža najvažniji sastojak ovog sjajnog napitka
Nega
20:16h Autor:
Lice čisto kao papir: Pomešajte ove biljke i imaćete kožu kao porcelan! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Čista, ujednačena i blistava koža na licu je nedostižni san mnogih žena.

Retko koja žena ima takav ten prirodno i može se smatrati pravom srećnicom. Nedostaci tena često upućuju na neke bolesti ili na neadekvatnu ishranu i stil života. Na primer, zemljana boja tena upućuje na tvrdu stolicu, žućkasta na jetrene bolesti, a upalo lice na osobe koje luče svoje otrove.

Glavni neprijatelji lepog tena su preobilna ishrana, previše alkohola i nadražujućih sredstava, preterano pušenje, umor i preterano sunčanje.

Može se reći da je prvi uslov za lep ten to da se dobro osećate!

Boja tena naravno ne može da se menja, ali se svakako može uticati na njega načinom života, ishranom i higijenom, a biljke su one koje tu mogu mnogo da pomognu.

Ovaj recept vam može biti od velike koristi, na nekoliko načina!

Napravite plemićku kremu: Naše bake su je obožavale jer pegla bore! (RECEPT)

Sastojci: 1 prstohvat boražine, 1 prstohvat listova i cvetova jagode, 1 prstohvat crvenih ruža, 1 prstohvat žalfije, 1 prstohvat anisa, 1 prstohvat lavande i 1 prstohvat majorana.

Priprema: Navedene sastojke stavite u litru vruće vode i ostavite poklopljeno 20 minuta, zatim procedite. Pijte ovaj čaj 3-4 puta dnevno po 2-3 dl.

Kada se upotrebi na više načina, ovaj čaj deluje na čitav organizam.

Ispijanje - Poseban naglasak je na detoksikaciji i smanjivanju upala koji su jedan od glavnih aktera u postizanju lepe kože lica.

Obloga - Čaj primenjujte i kao oblogu. Natopite čistu gazu njime, stavite na lice i držite 15- tak minuta.

Sprej - Prskajte njime lice pre nanošenje kreme ili ulja.

Jedino što vam je potrebno za savršen ten: Zlatna maska Indije za potpuno čisto lice!

Foto: Shuttertsock / Boražina
Foto: Shuttertsock / Boražina

Tajna lekovitosti čaja za prekrasnu put

Boražina je osvežavajuća biljka koja posebno blagotvorno deluje na različite dermatoze u spoljašnjoj i unutrašnjoj primeni. Podstiče izlučivanje tečnosti i deluje detoksikacijski putem kože i urinarnog sistema.

Čaj od jagode takođe podstiče izlučivanje tečnosti. Pomaže kod mnogih tipova unutrašnjih bolesti poput loše probave, bolesti jetre, gihta i bubrežnih oboljenja.

Najvažniju ulogu u ovome čaju ima crvena ruža. Ona dovodi telo u ravnotežu, podstiče probavu ili je dovodi u balans. U spoljašnjoj primeni, omiljena je u kozmetičkoj industriji, ali i kod travara. Koristi se kod čireva, očnih bolesti ili loše cirkulacije krvi.

Ona je ujedno i najbolji način za postizanje prelepe rumene puti. Ona smiruje kožu, prija joj i pruža hidrataciju. Ima i antibakterijska svojstva, pogodna kod akni i rozaceje.

Podmladite se i zategnite lice: Efikasna maska protiv bora za 20 minuta! (RECEPT)

Žalfija obiluje antioksidantima koji smanjuju znakove starenja, poput bora i mrlja. Oni štite od preranog starenja. Prava je riznica vitamina A, koji najbolje štiti kožu pomažući u regeneraciji, smanjivanju i odgađanju znakova starenja. U spoljašnjoj primeni odlična je za regulaciju sebuma.

Anis sadrži anetol, koji deluje protiv grčeva, napetosti, nesanice i probavnih problema, a takođe i detoksikuje organizam. On koži daje zdrav izgled. U spoljašnjoj primeni, pogodan je za upotrebu kod mrlja, akni i oštećene kože. Pomaže u postizanju mekanog, glatkog i blistavog tena.

Uz ružu, lavanda je takođe bitan deo ovog čaja. Ona deluje blagotvorno jer ima antiseptička i protivgljivična svojstva. Ulje se koristi za lečenje brojnih kožnih bolesti, akni, psorijaze i upala. Dobra je za rane, posekotine, opekotine (iritacije i opekotine od sunca), a pomaže i u regeneraciji i zarastanju ožiljaka.

Majoran je značajan u detoksikaciji organizma, jer deluje na više načina: pojačava znojenje i oslobađa organizam od štetnih materija, diuretičko delovanje ojačava izlučivanje mokraće i pomaže u radu bubrega, detoksikuje creva, sprečava stvaranje gasova i razvoj bakterija koje izazivaju truljenje, pa se u tu svrhu koristi kao karminativ, odnosno sredstvo protiv nadimanja.

Stavila je jaje u vazelin i nanela na kožu: Kad vidite zašto, radićete isto svakog dana!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs