Darovi prirode

Cveće koje isceljuje: 7 najefikasnijih biljaka protiv reume, išijasa, stresa!

Cvetna terapija se temelji na isceliteljskim sposobnostima prirode, a evo koje vrste cveća imaju lekovito dejstvo

Lepi & Zdravi 12.02.2018. - 15:59h Autor: atma.hr
Foto: Shutterstock

Majka priroda je iscelitelj, a jedan od njenih najmoćnijih darova dolazi u obliku cveća. Svaka vrsta ima drugačiju "sposobnost" koja utiče na telesnu i emocionalnu dobrobit.

 

Svaki cvet je Božje remek delo i prava sveta činija zdravlja, a terapija cvećem je metoda rada s različitim cvetovima koja se temelji na njihovom izgledu, mirisu, ekstraktu, boji i energiji. Cvetna terapija uključuje blisko sarađivanje s prirodom, uključujući vile i anđele.

 

Zašto vam vene sobno cveće: Kako da prepoznate i izlečite obolelu biljku!

foto: Shutterstock

Vile su prekrasni saveznici jer vam mogu pomoći da manifestujete želje svog srca. Kada radite sa cvećem, automatski pristupate vilinskoj energiji. Anđeli su takođe povezani sa cvećem. Anđeli su naši dragi prijatelji, uključeni su u svaki aspekt našeg života, prisutni na celoj planeti. Anđeli su puni radosti kada vide da koristimo božje isceliteljske darove radeći sa prirodom.

 

Cvetna terapija se temelji na isceliteljskim sposobnostima prirode, slično naturopatiji. Kao i biljni tretmani u naturopatiji, cveće se može koristiti za stvaranje moćnih lekovitih efekata. Kada je emocionalna ravnoteža narušena, mirisi cveća se mešaju sa vodom i stavljaju pod jezik. Energija cveća je energija kakvu bi trebalo da ima i ljudsko telo, pa se primenom terapije cvećem ta energija vraća u ravnotežu. Budući da se miris i boja cveća šire u energetska područja, cvetna terapija pomaže kod metafizičkih problema. Može da vam pomogne da produbite svoju duhovnu praksu i da aktivirate svoje psihičke sposobnosti.

 

Bilo da radite sa cvećem u svom vrtu ili ga nabavljate kako biste lečili određenu situaciju, ono će doneti emocionalnu, fizičku i duhovnu lepotu u vaš život.

 

7 vrsta cveća i njihova lekovita svojstva:

 

1. Afrička ljubičica

 

Isceljivanje: Afričke ljubičice su vrlo korisne za iscelitelje i vidovnjake zbog toga što čiste staru, tešku energiju. Odlične su za čišćenje prostora, kao što su kuće i kancelarije, ali i za čišćenje vlastitog fizičkog tela. Ljubičasta boja je boja isceljivanja. Potpomaže rast kostiju, olakšava probleme sa bubrezima, reumatizmom, epilepsijom, išijasom, smanjuje nervozu, deluje na neuralgije. Ljubičica pripada yin principu i deluje umirujuće.

 

Poruka afričke ljubičice: "Očistiću staro i dati život novom. To je dugoročni proces. Ja mogu da transformišem niže oblike energije vašeg tela i doma i oblikujem ih u pozitivno stanje mira i ljubavi."

 

5 sobnih biljaka koje cvetaju samo zimi: Čiste vazduh, obavezne u svakom domu! (FOTO)

foto: Shutterstock

2. Margareta

 

Isceljivanje: Dopustite margareti da brine za vas i da otkloni stres s vaših ramena. Margarete će doneti mir u vaš život, tako da možete da se usredsredite na ono što je važno.

 

Poruka margarete: "Potrebno je da pojednostavite stvari! Toliko toga se događa, raspršeni ste na sve strane. Ja vas okružujem i dajem vam priliku da se rešite drame i stresa."

 

Biljka koja leči bol u želucu, gastritis i hemoroide: Svaka kuća treba da je ima! (RECEPT)

foto: Shutterstock

3. Maslačak

 

Isceljivanje: Žuti cvet može izlečiti bes, ljutnju, ogorčenost i ljubomoru. Prekrasno je raditi s belim karakteristističnim pahuljastim cvetom; naročito su dobri za ostvarivanje snova. Pobuđuje osećaj mira.

 

Poruka maslačka: "Želeo bih da vam pomognem da se uzdignete iznad nižih energija poput emocija gorčine i besa. Takođe mogu da pomognem u manifestovanju vaših želja."

 

Lečenje masne jetre: Sa ovim prirodnim čistačima ne trebaju vam lekovi! (RECEPT)

foto: Profimedia

4. Gardenija

 

Isceljivanje: Gardenija je odlična za sve ljude koji pate od hroničnog stresa. Njeni cvetovi uklanjaju stresne emocije iz vašeg života i podsećaju vas da je vreme za igru i smeh.

 

Poruka gardenije: "Budite blizu mene i udišite moj prefinjeni parfem. Pomoći ću vam da zaboravite sav stres i brige. Sada je vreme da uživate u blaženoj fazi svog života."

 

Zovu je najcenjenija ženska biljka: Pomaže kod mioma, cista, neredovnih ciklusa! (RECEPT)

foto: Shutterstock

5. Jorgovan

 

Isceljivanje: Jorgovan je divan smirujući cvet koji pomaže u borbi protiv užurbanosti i jurnjave u svakodnevnom životu. Pogodan je za ljude koji pate od anksioznosti ili depresije.

 

Poruka jorgovana: "Otpustite sve iritantne, depresivne misli i zamenite ih pozitivnim stavovima i osećajima. Možete to da učinite, ja ću vas podržati."

 

Šta svako dvorište treba da ima: Cveće koje čuva kuću i ukućane, donosi boljitak i uspeh! (FOTO)

foto: Shutterstok

6. Orhideja

 

Isceljivanje: Energija orhideje je vrlo visoka. Ona vas podseća da ste zaslužili samo ono najbolje i da je to jedina stvar na koju se treba usredsrediti.

 

Poruka orhideje: "Sa svakim korakom sve ste bliži svom cilju. Nije vreme za odustajanje; još malo se potrudite. Nastavite i posegnite za zvezdama."

 

Za ispunjenje svih želja: Svaka žena u kući mora da ima ove tri biljke! (FOTO)

foto: Shutterstock

7. Ruža (Crvena)

 

Isceljivane: Crvena ruža je simbol ljubavi i strasti, tradicionalno je romantičan dar. Njena moćna isceljujuća energija topi blokade u vašem srcu. Na taj način lakše je privući ili učvrstiti ljubav u vašem životu. Ruža pripada yang principu. Povezana je s arhanđelom Urielom.

 

Poruka ruže: "Vi zaslužujete ljubav; dopustite mi da vam pomognem u ovom području. Zajedno ćemo pronaći duboku povezanost i strast koju tražite. Sa vašim dopuštenjem, ja ću isceliti te rane i omogućiti vam da krenete dalje sa pozitivnošću."

foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs