Prirodna lepota

6 trikova za ulepšavanje uz pomoć limuna

Ukoliko želite da na prirodan način osvežite kožu, uradite piling, ublažite bore na čelu i oko očiju, posvetlite pege na licu, rešite se peruti i žutih noktiju, ovaj prirodni izvor vitamina C vam u tome može i te kako poslužiti
Nega
21:32h Autor:
6 trikova za ulepšavanje uz pomoć limuna

Kao prirodno skladište vitamina C, ova voćka nam pruža mnogobrojne pogodnosti, a između ostalog, može pomoći i da izgledamo lepo. Jedna od njenih značajnih primena je i u kozmetici. Otkrivamo 6 trikova uz pomoć limuna koji će vam pomoći da budete negovani i sveži.

1. Za pravljenje prirodnog pilinga, pomešajte sok od limuna sa malo šećera. Osim ovog, postoji još jedan način da dobijete fantastičan piling - iscedite jedan limun i pomešajte sa 50 ml maslinovog ulja. Ujedno ćete dpbiti i hidratantnu masku.

2. Prokuvajte 200 ml mleka sa dve kašičice svežeg limunovog soka i jednom kašičicom rakije. Ostavite smesu da se ohladi, nanesite je na lice i sačekajte da se osuši. Isperite mlakom vodom. Dobijena smesa, već nakon nekoliko primena, ublažava bore na čelu i oko očiju.

3. Straračke pege ili mrlje na licu najlakše ćete posvetliti, ako na njih nanesete svež sok od limuna. Nakon 15 minuta, isperite lice hladnom vodom. Tretman radite dva puta dnevno.

4. Limun vam može pomoći i da se rešite peruti. Potrebno je da iscedite dva limuna i da ih pomešate sa 200 ml vode. Dobijenu mešavinu koristite za finalno ispiranje kose.

5. Ukoliko želite da se rešite žutih noktiju, potopite ih u mešavinu od 200 ml mlake vode i soka od jednog limuna na 5 minuta. Nakon toga, nokte istrljajte korom limuna (unutrašnjom stranom).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs