Osetljivo i zapostavljeno područje

Kako negovati vrat

Vrat je jedan od najznačajnijih delova tela jer podupire glavu, a vidljiv je tokom cele godine. Ako već brinemo o koži lica i tela, moramo da vodimo računa i o njemu
Nega
23:50h Autor:
Kako negovati vrat

Kada prisustvujete elegantnoj zabavi i želite da pokažete novu, glamuroznu ogrlicu ili podignutom kosom da istaknute sofisticirane crte vašeg lica, vrat je podjednako važan koliko i nakit, haljina ili šminka.

To je kritično područje koje osim ruku daje pravu sliku o godinama osobe. Žene ga često zapostavljaju dajući punu pažnju ostatku tela. Ne dozvolite da se to i vama desi.

Svakodnevna nega

Jedan od načina da ne zanemarite ovaj deo tela je da uključite njegovu negu u dnevnu rutinu. Kao i vaše lice, koža vrata treba da bude hidrirana adekvatnim kremama. Koristite jednostavne anti ejdž proizvode, koji odgovaraju vašem tipu kože i godinama.

Koža na ovom delu tela je deblja nego na licu, ali je ekstremno osetljiva. Zato je vrat podložan ranijoj pojavi bora i horizontalnih linija. Izuzetno pazite kada vrat izlažete suncu. Ono može da isuši kožu vrata, pa nemojte zaboraviti da namažete proizvod sa zaštitnim faktorom na njega.

Čišćenje vrata

Vrat i područje iznad grudi redovno čistite od izumrlih ćelija, jer taj deo kože mora biti mekan i gladak, kao i lice. Koristite proizvode za negu tako što ih nanosite kružnim pokretima odozdo prema gore. Proizvode i kreme koje koristite trebalo da sadrže vitamine A i E, retinol i vitamin C. Pronađite proizvode sa glikolnom kiselinom i bakrenim peptidima koji obnavljaju kožu.

Masaže vrata

Priuštite sebi redovne masaže vrata, koristeći prirodna ulja. To je odličan način da se poboljša cirkulacija krvi i zadrži divan, čvrst vrat. Masirajte sami sebi vrat koristeći pokrete odozdo prema gore, da bi poboljšali elastičnost kože i izbacili tenziju. Desnom rukom masirajte levi deo vrata, a levom desni. Ne pritiskajte previše i ne zaboravite središnji deo vrata, koji ćete takođe masirati pokretima ruke odozdo prema gore.

Vežbe za vrat

Pravilno sedenje na poslu za računarom ili dok ste na kafi sa prijateljima je jako važno za vaše držanje i stanje vašeg vrata. Time vaš vrat nije pod dodatnim stresom. Započnite dan istezanjem i jednostavnim vežbama za vrat. Dovoljno je samo 2 - 3 minuta za njih. Pomerajte glavu levo pa desno i ukrug. Potom ramena pokrenite ukrug u jednom smeru nekoliko puta pa promenite smjer i učinite to isto. Time jačate mišiće vrata. Kada ste na poslu, dok ustajete, uradite vežbe za vrat 2,3 puta.

Ovi saveti, bez obzira na godine učiniće da se osećate lakše i imate više samopouzdanja. Vaš vrat će vam biti zahvalan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs