Kako najbolje naglasiti preplanulo lice

Idealna šminka za bronzani ten

Izgledajte uvek besprekorno i kožu lica obavezno hidrirajte. Teški puder zamenite onim lagane teksture, a za sjaj na kraju dodajte i malo bronzera
Nega
14:24h
Idealna šminka za bronzani ten

Zbog izloženosti suncu, koža je leti često isušena i neujednačena. Ali ti nedostaci mogu da se sakriju ukoliko se koristi odgovarajući mejkap. Evo nekoliko ideja za šminkanje koje će vam pomoći da preplanuli ten izgleda još lepše i prirodnije.

Puder

Da bi bila lepa, osunčana koža se pre svega mora hidrirana, pa se potrudite da je redovno negujete odgovarajućom kremom. Lagani tečni puderi ili kremice u boji savršeno prianjaju na preplanulu kožu, ističu njenu lepotu i daju prirodnu pokrivenost. Ali budite veoma pažljivi pri izboru nijanse, jer mora biti najbliža boji vaše kože. Odličan izbor su tonirane ili BB kreme, koje dozvoljavaju koži da lakše diše.RumeniloKoristite rumenilo koje je za dve nijanse tamnije od vašeg tena. Nanosite ga malo pomalo, jer ako preterate s njim, teško da ćete uspeti da ispravite grešku bez skidanja šminke. Boja breskve najbolje ide uz preplanuli ten.

Senke

Leto je idealno za eksperimente sa ajlajnerima u boji. Obavezno isprobajte narandžastu i tirkiznu senku - one su vrlo moderne ovog leta i savršeno stoje svima, a naročito dobro izgledaju na preplanuloj koži. Na kraju obavezno stavite maskaru, a ukoliko se mnogo znojite ili vam se ona stalno razmazuje, koristite vodootpornu.Ako vam je nezgodno da leti koristite senke, isprobajte neku maskaru u boji, recimo plavu ili ljubičastu.

Karmin

Uz preplanuli ten izbegavajte teške ruževe. Leti se, inače, ne preporučuju tamni karmini jer se na određenim temperaturama tope i „cure“ van okvira usana, što nikome nije privlačno. Lagani sjajevi i balsami za usne u ružičastim tonovima, boji kože ili breskve idealna su letnja varijanta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs