Najzdraviji fejslifting

Najjeftiniji recept za mladoliki izgled: Besplatna 5:2 dijeta za kožu!

Ovom trendu kojeg pozdravljaju i dermatolozi podvrgle su se poznate dame poput Gvinet Paltrou, Bijonse i Dženifer Lopez
Nega
22:56h Autor:
Najjeftiniji recept za mladoliki izgled: Besplatna 5:2 dijeta za kožu!
Foto: Thinkstock

Mnoge svetske dame rado pokazuju svoje lice bez šminke, poput Gvinet Paltrou, Bijonse i Dženifer Lopez, a dermatolozi pozdravljaju ovakav trend.

Doktorka Nur Almani, dermatolog iz privatne klinike Harli Strit, kaže da mejkap koji sadrži različite hemikalije ulazi u pore, što može da izazove razne reakcije kože. Ona ističe i da je zbog toga vrlo koristan povremeni odmor od šminke.

Domaća krema od meda protiv bora: Grkinje je koriste već 2.000 godina!

"Uvek naglašavam pacijentkinjama da je dobro da odmore lice od mejkapa. Previše šminke bez prekida u korišćenju može da izazove prevremeno starenje kože usled smanjivanja količine elastina i kolagena", kaže doktorka Almani. Ona dodaje i da parabeni iz kozmetičkih proizvoda ulaze u pore, što rezultuje ubrzanim starenjem.

Negujte kožu kao Merilin Monro: Kocka leda za lepo, zdravo i sveže lice

Inače, studije su pokazale da mnoge žene koriste šminku čak svih sedam dana u nedelji, a dermatolozi ističu da samo dva dana odmora od nje tokom mesec dana čini mnogo za zdraviju i mlađu kožu.

Dermatolog doktor Teri Long ističe da bi bilo dobro da bar jednom godišnje odmorite kožu od šminke u trajanju od tri nedelje. Međutim, za bolje rezultate on savetuje da bi to bilo najbolje da ovaj "tretman" sprovodite dva puta godišnje, u proleće i na jesen.

Devojka provela 200 dana bez šminke: Evo do kakvog je zaključka došla! (FOTO)

Sa njim je saglasan i doktor Ešo, stručnjak za negu kože na britanskom Kanalu 4, koji dodaje:

"Bitno je da očistite i hidrirate vašu kožu svakog dana, i da je odmorite od šminke dva dana nedeljno. Zahvaljujući tome, vaša koža će vidno da se prolepša za samo nekoliko nedelja".

Recept za podmlađujuću masku Sofije Loren: Efekti su vidljivi već nakon prvog nanošenja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs