Za mladolik izgled Ketrin Zite Džons zaslužan je med i ova tajna: Evo kako da sami kod kuće napravite njenu masku

Holivudska glumica Ketrin Zita Džons ima posebnu negu koje se pridržava, i koja je zapravo laka za praktikovanje kod kuće. Donosimo vam sve o tome.

Nega
Za mladolik izgled Ketrin Zite Džons zaslužan je med i ova tajna: Evo kako da sami kod kuće napravite njenu masku
Foto: Reynaud Julien/APS-Medias/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Režim nege kože Ketrin Zite Džons uključuje jednostavne, domaće tretmane koje svako može isprobati, a uključuju prirodne sastojke poput meda i eteričnih ulja, koristeći ih kao hidratantne kreme i maske za lice.

Iako upotreba eteričnih ulja možda nije sigurna za svakoga, njihova umerena primena može koristiti vašoj koži. Kroz ove prakse, Ketrin Zita Džons pokazuje da su godine samo broj i da je moguće izgledati i osećati se mladoliko u bilo kojoj fazi života, piše "Sensa.hr".

Kako navodi "Brightsidemed", med i so koristi za smanjenje bora, a spominje i nanošenje njihove mešavine po celom telu kako bi sprečila ljuštenje kože.

Ketrin Zita Džouns
foto: Profimedia

Med ima jedinstvena svojstva koja ga čine vrlo korisnim u kozmetičke svrhe, uključujući lečenje akni, zarastanje ožiljaka i ujednačavanje tena. Kada je reč o lokalnoj primeni na koži, sirov i nepasterizovan med smatra se najefikasnijom opcijom.

Poznata glumica ima jedinstven savet za održavanje bele zube – pomoću jagoda.

Veruje da su jagode i jabuke fantastične prirodne metode jer sok ili pulpa jagode sadrži jabučnu kiselinu i deluje adstringentno, što pomaže smanjenju površinskih mrlja na zubima.

Ipak, treba naglasiti da zdravstveni stručnjaci ne preporučuju ovu metodu izbeljivanja zuba jer možda nije najsigurnija opcija. Iako jagode mogu privremeno poboljšati izgled zuba, kiselina koju sadrže poznata je po ubrzavanju razgradnje zaštitnog spoljašnjeg sloja zuba, čime se poništava sam efekat izbeljivanja.

Ketrin Zita-Džouns
foto: Profimedia

Ketrin Zita Džons ne skriva svoju sklonost korišćenju ulja za lice i poznato je da sama voli kreirati mešavine. Neka eterična ulja mogu izazvati alergijske reakcije ako se nepravilno koriste, ali ako se pravilno primenjuju, eterična ulja mogu pomoći suvoj koži da duže zadrži potrebnu vlagu.

Na primer, ulje lavande može pomoći u održavanju nivoa vlage vaše kože. Ima protivupalna svojstva koja mogu smanjiti crvenilo i služi kao prirodni hidratant, negujući suvu kožu bez preteranog mašćenja. Još jedno ulje koje možete koristiti za hidrataciju kože je ulje kamilice. Ono sadrži azulen koji može povećati vlažnost i smanjiti upalu.

Ketrin Zita-Džouns
foto: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako bi sprečila eventualno zamašćivanje kože izazvano upotrebom ulja, Ketrin Zita Džons uključuje svakodnevnu rutinu pilinga. Prema njenim rečima, svakodnevno koristi vrlo blagu piling kremu ili gel za uklanjanje mrtvih ćelija kože. Ipak, važno je napomenuti da bi za osobe sa osetljivom kožom piling nekoliko puta nedeljno bio dovoljan jer prekomerno pilingovanje može izazvati iritaciju.

Ketrin Zita-Džouns, Majkl Daglas
foto: Profimedia

Dugoročno gledano, piling može podstaći proizvodnju kolagena, ključne komponente za postizanje blistavog i živahnog tena. Kolagen takođe podržava elastičnost kože, smanjujući vidljivost finih bora i opuštenost.

Maska sa eteričnim uljima za masnu kožu

Inspirisani ovom rutinom, prenosimo vam recept za jedinstvenu masku koja odgovara većini tipova kože, a posebno onoj sklonoj mašćenju.

Potrebni su vam:

  • 1 kašika zelene gline (koja je poznata po svojim svojstvima upijanja masnoće)
  • 1 kašičica meda
  • 3-4 kapi eteričnog ulja čajevca (ili lavande, ili ruzmarina)
  • Voda (po potrebi, za postizanje odgovarajuće teksture)

Priprema:

U posudi pomešajte zelenu glinu i med. Dodajte 3-4 kapi eteričnog ulja čajevca, koje je odlično za balansiranje masne kože i smirivanje upala. Ako je smeša previše gusta, polako dodajte malo vode dok ne dobijete teksturu sličnu pasti.

Nanesite masku ravnomerno na lice, izbegavajući područje oko očiju i usana. Ostavite da deluje 10-15 minuta, dok se maska ne počne sušiti. Isperite masku toplom vodom i nežno osušite lice. Na kraju nanesite laganu hidratantnu kremu koja ne zapušava pore.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs