3 najbolje frizure koje "brišu" godine za žene 50+: Pristaju baš svakom obliku lica, a lako se stilizuju

Donosimo vam 3 najbolje frizure za žene preko 50 godina, pristaju baš svakom obliku lica.

Nega
3 najbolje frizure koje "brišu" godine za žene 50+: Pristaju baš svakom obliku lica, a lako se stilizuju
Foto: Anna Maria Tinghino / Sipa Press / Profimedia

Ne postoji loš trenutak za promenu frizure i isprobavanje nekog novog stila koji će vam doneti samopouzdanje i učiniti da se zaljubite u svoj odraz u ogledalu. Naročito kada imate preko 50 godina.

Stiče se utisak da dame u ovim godinama često razmišljaju da je njihovo vreme prošlo, a nije tako. Bez obzira na to da li preferirate dugu, kratku ili neku srednju dužinu kose, određeni stilovi mogu učiniti da vaše lice izgleda svežije, mladoliko, i to upravo tako što će naglasiti ono najlepše, a sakriti eventualne "nedostatke".

Donosimo vam top 3 frizure koje će biti apsolutni hit jesen/zima 2024.

1. Bob iz 90-ih

'Bob iz 90-ih može biti bilo koje dužine. Obično se nosi opušten, s laganim talasima ili s efektom glatkog feniranja,' kaže jedan frizer, dodajući da se bob iz 90-ih može prilagoditi različitim tipovima kose i oblicima lica.

2. Old money pramenovi (utopljeni sa sedom kosom)

Kosa takođe može biti bilo koje dužine, a što je kraća, lakše se održava. Dobra stvar kod ove frizure jeste što se sede lakše prekrivaju, a čini da izgledate mlađe.

3. Birkin frizura

Monika Beluči
foto: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia

Neke od najrelevantnijih opcija vuku korene iz 60-ih i 70-ih kada je Džejn Birkin započela svoju estetsku vladavinu. Prepoznatljive šiške na dugoj kosi – to je stil koji treba isprobati ove jeseni ako želite da izgledate moderno i otmeno.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs