3 najbolja klasična parfema za jesen 2024: Mirišu na luksuz, a otmene dame ih obožavaju

Izabrali smo za vas 3 najbolja klasična parfema za jesen 2024. Veoma su postojani i popularni.

Nega
13:55h
3 najbolja klasična parfema za jesen 2024: Mirišu na luksuz, a otmene dame ih obožavaju
Foto: Thinkstock

Donosimo vam tri najbolja klasična parfema, za jesen 2024. Ovi parfemi godinama se nalaze na listama naboljih, a mnogim poznatim damama su omiljeni.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Ovo je nesvakidašnji, potpuno originalan parfem. Topao je, začinjen i sladak i jedan je od onih mirisa koji je odličan za svakodnevnu upotrebu, ali i savršen za posebnu priliku. Jedinstvena mešavina nota uključuje slatki i začinjeni šafran, bogat jasmin i fanki sintetički ambergris koji stvaraju neuporediv miris. Vredi napomenuti da hemija tela igra veliku ulogu u tome kako se ovaj parfem razvija. Pa ga obavezno testirajte na koži pre nego što ga kupite.

Chanel No°5

Chanel 5
foto: UNSPLASH/ LAURA CHOUETTE

Može biti teško poverovati da nešto staro preko 100 godina i dalje može biti aktuelno – ali istina je. Od legendarne staklene bočice (kojoj je Endi Vorhol slavno odao počast) do mirisa iznutra, Chanel No°5 je jedan od onih parfema koji je bio i uvek će biti klasik. Note poput puderastog irisa, tople vanile, prijatne sandalovine i oštrih, svetlucavih aldehida za miris koji je istovremeno sofisticiran, sparan, šarmantan i svež. Nekako savršeno opisuje jednu od najpoznatijih dama koje su ga nosile – Merilin Monro.

Guerlain L’Heure Bleue

Ljubitelji Guerlain parfema L’Heure Bleue smatraju njihovim najboljim parfemom. Glavni sastojak je vanila koja nije preslatka, već je bliža mirisu prave mahune vanile. Ublažuje ga praškasti iris, kremasta tonka i začinjeni karanfilić za zaista legendarni miris. Ako volite otmeni klasični miris, sa ovim nećete pogrešiti.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs